Svijet

NAPAD U MINHENU Uzvikujući “Allahu Akbar” nožem napao putnike, jedna osoba ubijena










10:56 Bavarski radio je javio da je osoba koja je ubijena 50-godišnjak, dok povrijeđeni imaju između 43 i 58 godina. Napadač je koristio nož sa sječivom od deset centimetara.

9:53 Napadač je ubo raznosača novina u leđa, kazao je jedan vatrogasac novinaru lista “Merkur”, ali nije rekao da li je taj čovjek podlegao povredama. Moguće je da je napad politički motivisan, kazao je tužilac.

grafing-attack-place

 Mjesto napada na željezničkoj stanici Grafing
9:38 Napadač je njemački državljanin i nema dosije u policiji, potvrdila je za “Deutsche Zeitungen” gradonačelnica Grafinga Angelika Obermayr.

“Užasna je sama ideja da ljudi koji dolaze na stanicu ili isporučuju novine tamo postanu žrtve manijaka. Nadam se da će se povrijeđeni potpuno oporaviti. Veoma sam zahvalna policajcima, ljekarima, ekipi HItne pomoći i našim vatrogascima, koji su brzo reagovali na mjestu zločina”, kazala je Obermayr.

grafing

Napad se desio na stanici Grafing

9:13 Kako prenosi britanski “Independent”, pozivajući se na policijske izvore, jedna osoba je u bolnici podlegla povredama. Među povređenima su tri muškarca, od kojih je jedan teže.

9:03 Portparol policije Michaela Grob kazala je da je muškarac uhapšen, kao i da vlasti rade na utvrđivanju njegovog identiteta, javlja Reuters. Dodaju da se napad desio u istočnom pregrađu Minhena oko 5 sati ujutro. Jedna osoba je životno ugrožena.

8:51 Jedna osoba jutros je u minhenskom metrou nožem napala putnike, a očevici tvrde da je uzvikivao “Allahu Akbar”. Povrijeđene su najmanje četiri osobe.

Napad se desio na stanici Grafing u Mihenu.

https://www.youtube.com/watch?v=aKkPb27OI10



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button