Totalno pozitivna ličnost godine

Dejan Milkunić: Direktor kojem škola nije samo posao










PROFIL KANDIDATA: 
DEJAN MILKUNIĆ 
KATEGORIJA: OBRAZOVANJE 
MJESTO: TUZLA 

Po završetku srednje muzičke škole u Tuzli, upisao je Muzičku akademiju u Grazu, u klasi univ. prof. Janne Rattya gdje je završio dvije godine studija i sticajem raznih okolnosti vratio se u Sarajevo na Muzičku akademiju gdje je završio dodiplomski studij u klasi doc. dr. Alme Flammersberger i doc. mr. Belme Šarančić. Takodjer je i umjetnički rukovodilac Festivala Sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim“ Tuzla, kao i član organizacionog odbora. U okviru koncertne djelatnosti nastupao je u Bosni i Hercegovini, Austriji, Hrvatskoj, Italiji. Prisustvovao je mnogim seminarima poznatih domaćih i inostranih profesora i kompozitora harmonike kao što su: Vladimir Zubitsky, Janne Rattya, Roman Pechman, Zoran Rakić, Aleksandar Skljarov itd. Premijerno je izveo kao solista ili član kamernog ansambla, mnoga djela poznatih inostranih i domaćih kompozitora.

Osnovna i Srednja muzička škola “Čestmir Mirko Dušek” u Tuzli dobit će novu namjensku zgradu, čija je izgradnja već počela.

Stara zgrada Muzičke škole je porušena usljed problema sa slijeganjem tla, jer je objekat stradao i inspekcije su zabranile rad u njemu. Na istom mjestu bit će izgrađen novi školski, ali i kulturni objekat. Do sada se nastava odvijala otežano u prostorijama OŠ “Centar”.

Nakon molbe, zahtjeva, rada u neadekvatnim uslovima, ovo je historijski momenat za sve uposlenike, učenike i roditelje, a dio zasluga upravo nosi Dejan Milkunić.

Neka od Dejanovih postignuća: 

Dobitnik je sedam prvih nagrada na državnim i internacionalnim takmičenjima gdje je ostvario visoke rezultate kao što su:

1. nagrada Bugojno 1996 god
1. nagrada Mostar 1997 god.
1. nagrada Sarajevo 1999 god.
1. nagrada Goražde 2002 god.
2x prva nagrada kategorija Kamerni ansambl 2003 god.
1. nagrada na Internacionalnom takmičenju harmonikaša u Puli, Hrvatska 2003 godine.
Specijalna nagrada i max. 100 bodova na Fedaralnom takmicenju Ilidža 2009 godine u kategoriji kamerni ansambl.
Dejan Milkunić je zaposlen u JU Srednja Muzička Škola Tuzla kao direktor institucije te je uz kolege inicirao gradnju nove stare Muzičke škole.

Dejan Milkunić je kandidat za Totalno pozitivnu ličnost godine u kategoriji Obrazovanje. 

Za Dejana glasajte klikom OVDJE

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button