Sport

REAKCIJE: Šta o SRAMNOJ odluci EHF-a kažu Zahirović, Ovčina i Vranješ










EHF je danas odlučio da rukometnu utakmicu BiH – Švicarska, koja je završena pobjedom naših momaka 21:15, službeno registruje rezultatom 0:10! To znači da su naši Zmajevi, zbog “slučaja Nuić” diskvalifikovani iz baraža za SP!

“Žalit ćemo se na današnju odluku EHF-a, jer oni nisu naše argumente uzeli u obzir. Delegat je priznao grešku, istakao da je on kriv, ali očigledno da to nisu uzeli u obzir ili razmatrali… Žalit ćemo se i nadam se da ćemo, ipak, u drugostepenom postupku imati razloga za zadovoljstvo, odnosno da će današnja odluka postati ništavna”, istakao je Amir Zahirović, predsjednik Rukometnog saveza BiH.

Možda će Vas zanimati i:

Rukometaši BiH su u očaju nakon ovakve odluke.

“Dok ne bude kako treba i ne treba”, napisao je na svom privatnom FB profilu reprezentativac BiH Alen Ovčina.

“Previše sam razočaran, dolazimo na okupljanje, ne viđamo svoje porodice, žrtvujemo se u lošim uslovima rada, borimo se, damo maksimum od sebe, pobijedimo i na kraju nam se ovo desi. Stvarno nemam komentara, ali znam da mi igrači ovo nismo zaslužili i suvišno je da sad ja ili bilo ko od nas igrača analizira čija je greška, a najveće posljedice ćemo snositi mi koji smo na terenu izborili baraž”, kazao je Vladimir Vranješ.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button