Sport

Banovićanke povećale svoju ukupnu koš razliku: Pobijedile Brčanku sa velikih 50 poena prednosti










Ni u 9. kolu Prvenstva BiH aktuelne prvakinje nisu prekinuli niz pobjeda sa visokom koš razlikom. U susretu sa Brčankom u Banovićima slavile su rezultatom 86:36.

Domaće igračice su tokom cijele utakmice imale prednost i dominirale, kako rezultatski tako i igrački. Gošćama su samo u trećem periodu dopustile da postignu dvocifreni broj poena (20:7/30:8/20:12/16:9).

Možda će Vas zanimati i:

Sve košarkašice ŽKK RMU Banovići dobile su minutažu, čime se potvrđuje nastojanje stručnog štaba da kroz utakmice domaćeg prvenstva priprema mlađe i manje iskusne igračice za nastupe u WABA ligi.

Među domaćim košarkašicama najbolja je bila Nikolina Zubac sa 21 poen i 9 skokova, a pratile su je mlada Naida Glotić i Maja Šćekić sa po 12 postignutih poena. Dobru partiju pružila je i Dženita Ikanović za svega 26 minuta igre, postigavši 7 poena, 13 skokova i čak 12 asistencija.

Iz gostujuće ekipe najbolje su bile Ivana Buzanin i Svjetlana Ilić sa po 8 postignutih poena, a solidno je odigrala i Nataša Kajtaz sa 8 asistencija i 7 ukradenih lopti.

Banovićanke naredne sedmice igraju derbi 10.kola protiv drugoplasiranih Orlova, a u srijedu 30. januara putuju zagrebačkoj Trešnjevki u okviru 11.kola WABA lige.

U ostalim susretima 9. kola Prvenstva BiH za košarkašice do sada su odigrane utakmice između Mladog Krajišnika i Željezničara (92:40) , te Rudar Sporta i Čelika (59:80).

zkkrmubanovici.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button