BiHSport

Susretom protiv Holandije bh. juniorke otvaraju kvalifikacije za EURO WU-19 2024.

Utakmica je na rasporedu sutra










Od petka, mlade reprezentativke Bosne i Hercegovine pripremaju se u Bijeljini, u Etno selu “Stanišići”, za kvalifikacijski turnir grupe A6 za EURO WU-19 2024. Prvi protivnik bh. selekcije bit će selekcija Holandije, a utakmica je na rasporedu sutra.

Selektor Dragan Jevtić iznio je svoje stavove uoči ovog susreta:

„Očekuje nas prva utakmica na turniru protiv Nizozemske, koja je respektabilan i jak protivnik. Većina naših igračica je već imala priliku da se susretne sa njima na Evropskom prvenstvu za kadetkinje koje je održano u Bosni i Hercegovini. Ekipe se dobro poznaju i ulogu favorita moramo prepustiti gošćama, ali i mi smo dobro spremili ekipu i sigurno da će igračice pružiti maksimum. Sve jedva čekaju početak utakmice i želimo da se predstavimo na najbolji način.“

Možda će Vas zanimati i:

Iman Dumanjić, golmanica, s oduševljenjem ističe svoje zadovoljstvo što je dobila poziv za ovo okupljanje rekavši da:

„Pred nadolazeće kvalifikacije osjećam veliku motivaciju i spremnost za izazove koji nas očekuju. Svjesni smo da će svaka od tri utakmice biti veoma zahtjevna, ali se trudimo pružiti najbolje performanse i postići željeni rezultat. Ključni faktor za uspjeh naše reprezentacije biće borbenost koju ćemo pokazati na terenu. Spremne smo, jako smo trenirale u proteklom periodu i daćemo sve od sebe kako bismo postigle što bolje rezultate. Nastupati za reprezentaciju predstavlja za mene neizmjernu čast i privilegiju, teško je opisati tu emociju. Zahvalna sam selektoru i trenerima na ukazanom povjerenju i pozivima tokom svih ovih godina. Svim snagama ću se truditi da opravdam svoje mjesto u reprezentaciji, kao i uvijek do sada.”

Pored Holandije, u grupi su i selekcije Finske i Poljske, a bh. tim će odigrati svoje utakmice prema sljedećem rasporedu:

Etno selo Stanišići, 03.04.2024. 15:00h, Bosna i Hercegovina – Holandija

Gradski stadion Ugljevik, 06.04.2024. 15:00h, Bosna i Hercegovina – Finska

Etno selo Stanišići, 09.04.2024. 15:00h, Bosna i Hercegovina – Poljska



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button