Festival mladih

U toku prijave za 10. Tuzlansku biciklijadu










Biciklistički klub Tuzla, u saradnji sa generalnim sponzorom M-Bike shop d.o.o. te ostalim sponzorima i prijateljima događaja, ove godine organizuje jubilarnu 10. TUZLANSKU BICIKLKIJADU za sve građane Tuzle, Tuzlanskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine.

Mjesto okupljanja bit će plato Stupine od 08:00 sati u nedjelju 28. Augusta. Tradicionalna Biciklijada je rekreativni događaj koji privlači građane svih uzrasta. Cjelodnevno druženje porodica, promocija zdravog načina života, ekologije i sporta glavni je cilj organizatora. Povodom toga prije samog početka Biciklijade pripremili smo za naše najmlađe učesnike Dječiju biciklijadu.

Predviđena dužina vožnje je 14 kilometara. Biciklisti će se kretati rutom:

Stupine – Hotel Tuzla – Dom Penzionera – SKPC ”Mejdan” – BKC – Miladije – Siporex – Solana – Irac – Skver – kompleks slanih jezera “Panonika” – Brčanska Malta – Stupine.

Pozivamo sve koji žele učestvovati da se što je prije moguće prijave putem prijavnog obrasca na web stranici Tuzlanske biciklijade www.tuzlanskabiciklijada.ba

Program ovogodišnje biciklijade:

08:00h – 10:30h   Dolazak i prijavljivanje učesnika

10:30h                   START – Dječija biciklijada

10:50h                   Obraćanje organizatora

11:00h                   START – Tuzlanska biciklijada

12:30h                   Osvježenje

13:00h                   Izvlačenje dobitnika i dodjela nagrada

Sve učesnike očekuje odlična cjelodnevna zabava i bogat nagradni fond. Dosadašnje biciklijade okupile su značajan broj učesnika – rekreativaca i protekle su u odličnoj atmosferi, što predstavlja veliku odgovornost za organizatore da svaku narednu “Tuzlansku Biciklijadu” podignu organizaciono na viši nivo. Ove godine očekujemo rekordan broj učesnika obzirom da se radi o jubileju.

Tuzlanska biciklijada je partnerski događaj Festivala mladih. Prvi Festival mladih je u Tuzlanskom kantonu okupio hiljade mladih ljudi. Održano je preko 30 aktivnosti u saradnji sa 30 organizacija sa područja Tuzlanskog kantona, ove godine će Festival realizovati preko 50 aktivnosti u oblastima umjetnosti, aktivizma, sporta, ekologije itd. Krajnji cilj ove inicijative je da Tuzla postane Europska prijestolnica mladih.

Svi učesnici učestvuju na vlastitu odgovornost te preporučujemo da svi nose kacige, rukavice, te da imaju ispravna bicikla, a djeca da imaju pratnju roditelja – staratelja.

Živi ekologično – Vozi ekonomično

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button