Vijesti

“Nije ti ovo Srbija, gasi to”: Mladića pretukli zbog pjesme










Jovan Matijević (22) iz Šeovica kod Pakraca, napadnut je u lokalu “Park” u Okučanima, oko pola jedan u noći, i to zbog puštanja “neprimjerene” pjesme. Kako je ispričao za Blic, pretučeni mladić je sa svojim kolegama s posla došao na piće u lokal, gdje inače ne zalazi često.

– Svratio sam s kolegom i kolegicom na piće. Ne idem tamo često, bio sam možda triput, jer poznajem konobaricu – rekao je Jovan, dodajući da je u lokalu u trenutku tuče bilo oko desetak ljudi. Društvo je sjedilo za stolom, a u jednom trenutku Jovan je ustao kako bi pustio pjesmu na džuboksu. Međutim, tek što su krenuli prvi taktovi pjesme izvjesnog benda Žare i Goci, uslijedio je potpuni haos.

Prema riječima pretučenog mladića, većina njih je skočila i krenuli su mu dobacivati: “Nije ti ovo Srbija, gasi to”.

Jovan nije ni stigao odgovoriti, a već je dobio šakom u lice.

– Svi su me tukli i onda su me izbacili napolje. Kolega ih je smirivao i molio da me više ne tuku. On je inače Hrvat i iz istog smo sela. Najnormalnije se družimo već godinama, ističe Matijević.

– Kad su me dobro isprebijali i ispsovali, pao sam u nesvijest od bola u glavi. Nakon tri minuta sam se osvijestio i kolega me je odvezao kući. Majka je odmah pozvala Hitnu pomoć i policiju, ispričao je Jovan.

Jovan ističe da je policija prošla pored lokala kad se napad dogodio, ali su samo nastavili dalje.

– Razlog zašto su me tukli? Zato što sam Srbin! Tako su i mog brata prije dvije godine isto pretukli u jednom kafiću. Nisam ih ničim izazvao, samo sam pustio pjesmu, rekao je Matijević za Blic.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button