Arhiva

Drugi dan akcije „Bukom protiv diktature“










Pozivu inicijative „Ne davimo Beograd“ drugo veče za redom nakon aplauza za medicinske radnike i druge koji moraju da rade tokom vanrednog stanja naprave „buku protiv diktature“, odazvao se u nekim dijelovima Beograda i Srbije veliki broj ljudi.

Građani Beograda, Novog Sada, Niša i više gradova u Srbiji su, i danas, nakon već tradicionalnog aplauza kojim se izražava podrška medicinskim radnicima, u trajanju od 5 minuta, podržali i to znatno glasnije i duže, akciju „Digni glas: Bukom protiv diktature“ na koju je pozvala inicijativa „Ne davimo Beograd”

https://www.facebook.com/d923c973-951c-41c8-85b1-4069d4f4045b

Inicijativa „Ne davimo Beograd“ je prije dva dana pozvala građane da se priključe akciji „Digni glas: Bukom protiv diktature“, odnosno da bukom iskažu nezadovoljstvo trenutnom političkom situacijom.

U mnogim dijelovina Beograda – Novom Beogradu, Zemunu, oko Tašmajdanskog parka, na Zvezdari, u Mirijevu, u Borči su za proteste protiv vlasti u Srbiji korišćene pištaljke, šerpe, petarde, bubanjevi, gitare.

Na mnogim mjestima su se čuli i povici Ua lopovi i pogrdno skandiranje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Inicijativa „Ne davimo Beograd“ je akciju „Digni glas: Bukom protiv diktature“ zamislila kao svakodnevnu akciju u 20.05, odmah nakon aplauze podrške medicinskim radnicima koji traje već više nedelja.

 

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button