Sport

“Bosanski Bombarder”: “Volim Dansku, ali se najviše volim predstavljati kao Bosanac”










Bosanskohercegovački UFC-ovac s danskom adresom, Damir Hadžović je primljen kod gradonačelnika Goražda te mu je odano priznanje kao sportašu koji je uzoran ambasador svog grada i rodnog kraja u elitnom borilačkom natjecanju.

Prilikom prijema, Hadžović se obratio okupljenima te je rekao nekoliko riječi o svojoj karijeri u Ultimate Fighting Championshipu.

“Ja sam UFC borac, inače iz Goražda. Živim u Danskoj u Copenhagenu. Otišao sam iz BiH sa šest godina, ali prije toga sam bio u Goraždu. Otac mi je bio u Goraždu cijelo vrijeme rata. U MMA-u sam počeo, polako trenirao i vidio sam da je to baš za mene i da mi ide prirodno”, rekao je Hadžović te je dodao:

“Počeo sam kasno trenirati, s 19 godina trenirati. Meni je to prirodno došlo. S trideset godina sam došao do UFC-a , gdje se bore najbolja imena i hvala Bogu ide mi dobro. UFC titula mi je najbitnija, sve druge su bile samo stepenica k uspjehu.”

“Bosanski Bombarder”, kako ga zovu fanovi, se ponosi s obje domovine. Uvijek spominje svoje Goražde, no zahvalan je Danskoj na svemu što mu je pružila…

“Volim Dansku, ali se najviđe volim predstasvljati kao Bosanac, ponosan sam na to. Vrlo sam ponosan na svoje porijeklo iako živim u Danskoj. Nosim i njihovu zastavu, ipak su mi sve omogućili na čemu sam im vrlo zahvalan. Ipak, najvažnije mi je moje porijeklo. Svake godine dolaziim u Goražde, da posjetim obitelj. Vrlo sam zahvalan gradonačelniku na prijemu, veoma sam ponosan na svoj grad”, zaključio je Hadžović svoj kratak govor.

Na koncu prijema, kako piše web stranica “Goražde-press”, gradonačelnik Muhamed Ramović je Hadžoviću poklonio zastavu BiH i zastavu Goražda kako bi ih mogao nositi sa sobom na narednim UFC nastupima.

Nakon katastrofalnog debija u UFC-u, u kojem je nokautiran od strane Mairbeka Taisumova, Hadžović se u svom drugom nastupu u Octagonu vratio jednako impresivnom pobjedom protiv Marcina Helda. Trenutačno ima 11 pobjeda i 3 poraza u profesionalnoj karijeri.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button