Crna hronika

Muškarac čiji je leš pronađen u krugu Kampusa ubio se prije mjesec dana?










Identitet muškarca, čije je tijelo u srijedu u jutarnjim satima pronađeno u krugu Kampusa Univerziteta u Sarajevu još je nepoznat, a sarajevska policija pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu provodi istragu s ciljem utvrđivanja o kome se radi i otkad se tijelo nalazi na lokaciji na kojoj je pronađeno.

Po nalogu tužioca sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, ove sedmice je u prosekturi Bare vještak sudske medicine dr. Nermin Sarajlić obavio obdukciju.

– Riječ je o muškarcu, starosti, vrlo orijentaciono, između 40 i 60 godina. Uzrok smrti je prostrijelna rana glave – kazao je dr. Sarajlić.

Dodao je da obdukcijom nije bilo moguće precizno utvrditi koliko dugo se tijelo nalazilo na lokaciji na kojoj su ga pronašli građani, piše Faktor.

– Taj period mogao je biti od 15 do 30 dana, pa čak i duže, a u zavisnosti od vremenskih uvjeta koji su vladali i slično – pojasnio nam je Sarajlić, te dodao da su tokom obdukcije uzeti i uzorci za DNK vještačenje.

Podsjećamo, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo prilikom uviđaja su pored leša pronašli pištolj, tako da je najvjerovatnije riječ o samoubistvu. Međutim, pored tijela nisu pronađeni nikakvi dokumenti, niti bilo šta što bi otkrilo identitet muškarca.

Tijelo, koje je bilo već u fazi raspadanja, pronašli su građani u devastiranoj zgradi nekadašnje kasarne Maršal Tito u ulici Zmaja od Bosne, koji su alarmirali policiju. Inače, riječ je o dosta nepristupačnom mjestu, jer je objekat ruševan i obrastao bujnom vegetacijom.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button