Sport

PREDOMISLIO SE: Senad Mujkanović ostaje predsjednik FK Sloboda!




Fudbaleri Slobode danas su zvanično, prvim mjerenjima i testiranjima započeli sa pripremama za novu premijerligašku sezonu.

Kako je istakao predsjednik kluba Senad Mujkanović, cilj Slobode i u novoj sezoni je plasman u Ligu za prvaka, no ambicije za 2019. godinu biće još veće.

Možda će Vas zanimati i:

“Za 100. godišnjicu kluba radićemo mnogo ozbiljnije jer tada najavljujemo titulu i žestoku borbu za nju koja neće imati granica. To smo obećali sebi, navijačima i gradu”, izjavio je Mujkanović, koji se danas obartio 24-ici igrača koji su se danas pojavili na prvom okupljanju.

Iako je putem medija najavio svoj odlazak, Mujkanović se ipak predomoslio te će u narednom periodu ostati na čelu UO FK Sloboda.

“Smatram da nije vrijeme da pravimo neke promjene dok slažemo igračku križaljku, i dok pravimo ekipu koja će nositi igru Slobode u narednom periodu. Ja sam dijete ovog grada, tu mi je porodica, tu živim i radim i sve što zaradim opet ostavljam ovom gradu. Šta god da se na kraju desi, ja sam uvijek uz Tuzlu i Slobodu”, kazao je Mujkanović.

Kada je riječ o narednim akcijama uprave kluba, Mujkanović najavljuje i pravne sporove sa pojedinim igračima koji su, kako kaže oštetili klub.

“Neke tužbe su u samom procesu. Mi ćemo pokrenuti tužbe i protiv fudbalera koju su otišli iz kluba i želimo da vrate novac koji su dobili, a nisu odradili svoj posao po ugovoru. Tražićemo zaštitu za Slobodu, to je moja obaveza.”

Za kraj je istakao kako će uskoro, možda za nekih 20-tak dana biti održana i Skupština FK Sloboda.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button