Sport

Tuka: Nikad nisam bio na ovoliko visokom nivou treninga i forme










To bi trebala biti njegova uvertira za velika takmičenja i nastupe u Dijamantskoj ligi koji ga očekuju u ovoj sezoni.

U vrijeme kad smo mislili da nema ništa od ove sezone dobili smo dobru vijest da Dijamantska liga zvanično počinje 14. augusta u Monacu. U rasporedu se može vidjeti da su trke veoma blizu, gotovo svaki drugi dan. Trener i ja ćemo morati odabrati trke koje će biti najbolje za moju formu – rekao je Tuka.

Dvomjesečnu pauzu zbog koronakrize aktualni svjetski viceprvak na 800 m smatra da je odlično iskoristio za pripreme u Zenici.

Nisam propustio nijedan trening. Bio sam maksimalno posvećen. Ova situacija u vezi s virusom je meni lično dobro došla, jer nisam nikad bio na ovoliko visokom nivou treninga i forme. Mislim da bi i ova sezona mogla biti veoma dobra. Tijelo je već naviklo da pretežno u ovom periodu krenem u utrke. Sezona možda krene od juna pa ćemo vidjeti kako će se to odraziti na tijelo i formu. Osjećam se veoma dobro, trenirao sam i zdrav sam – kazao je Tuka.

Nakon odgađanja Olimpijskih igara u Tokiju, atletičari će od novembra ove godine morati da se bore za postizanje novih olimpijskih normi za Igre zakazane za narednu godinu.

Dobili smo obavještenje da će se tek od kraja novembra priznavati norme za Igre, vjerovatno jer svi trenutno nemaju iste uslove za treniranje i ne bi bili ravnopravni. Puno je lakše kada znate da već imate normu za igre i ne morate trošiti snagu za mitinge, već možete napraviti pravi plan i program – kazao je Tuka na današnjoj pres konferenciji u Sarajevu.

BHRT



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button