Lifestyle

Troje djece iz BiH otputovali na Tajvan gdje će učestvovati u globalnom projektu World Visiona













Troje djece iz BiH: 12-godišnji dječak Resmin Ahmetović iz Sapne, te njegove vršnjakinje Ana Biljić i Vesna Grujić iz Sokoca, otputovali su u utorak, 25. aprila 2017. godine u Taipei, Tajvan, kako bi učestvovali na World Vision-ovom globalnom muzičkom događaju “Zajedno možemo zaustaviti nasilje”.

Globalni muzički događaj će biti održan u subotu, 29. aprila, tokom kojeg će Ana, Resmin i Vesna izvesti desetominutni performans i tako predstaviti BiH, ali i izazove sa kojima se djeca i mladi u našoj zemlji susreću. Pored predstavnika BiH, na globalnom događaju će učestvovati i djeca iz ostalih zemalja u kojima World Vision provodi svoje aktivnosti.

Možda će Vas zanimati i:

Događaj “Zajedno možemo zaustaviti nasilje” početak je globalne World Vision-ove kampanje borbe protiv nasilja nad djecom koja će se provoditi sljedećih pet godina. Tokom šestodnevnog boravka na Tajvanu, djeca iz BiH će još imati priliku i da se upoznaju sa svojim vršnjacima u toj zemlji, ali i da obiđu kulturno-historijske znamenitosti.

Ana, Resmin i Vesna dio su projekta “Sponzorisanje djece” koji podržava World Vision Tajvan. Oko 16.000 djece diljem BiH uključeno je u ovaj projekat čiji je cilj da poboljša uvjete života za dječake i djevojčice, njihove porodice i zajednice u našoj zemlji.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button