Sport

Žikica Milosavljević za Kameleon: Ovo je poruka za mlađe igrače










Rukometaši Konjuha pobijedili su sinoć Gračanicu 31:28, u prijateljskoj utakmici odigranoj u Živinicama.

Pobjeda Stolara mogla je biti i ubjedljivija da trener Žikica Milosavljević nije u samom finišu uveo mlađe snage. Ruku na srce i ekipa Gračanice pružila je dostojan otpor, pogotovo u prvom poluvremenu koje je završeno neriješeno – 15:15.

“U prvom poluvremenu se vidjelo da se igrači nisu adaptirali na utakmice. Očigledan je bio pad u igri, a to su sve finese koje se poboljšavaju kroz ovakve utakmice. Imali smo dogovor za drugo poluvrijeme, momci su to ispoštovali što je i rezultiralo sa vodstvom od 10 razlike na sedam-osam minuta do kraja”, rekao je za Kameleon trener Konjuha, Žikica Milosavljević.

Kako nam je otkrio Milosavljević, ideja Konjuha je da u drugom dijelu premijerligaške sezone u vatru gurne mlađe igrače. Za njih ima i poruku.

“Mladi igrači moraju da shvate da je potrebno imati odgovornost prema rezultatu koji naprave stariji koji su igrali prije njih, a druga stvar je da vide da je teško igrati protiv ekipe koja je kandidat za Premijer ligu i koja će na kraju, gotovo sigurno ući u viši rang. Mi nemamo baš dugačku klupu sa starijim i iskusnijim igračima. Svi će mlađi igrači imati svoju minutažu, pa koliko im se pruži prilika na terenu, toliko moraju da daju maksimum”, dodao je Milosavljević.

Rukometaši Konjuha će u nastavku priprema odigrati još nekoliko prijateljskih susreta. Prvi protivnik za vikend je Derventa, sa kojom će biti odigran još jedan meč u Živinicama, a zakazana je i utakmica protiv dobojske Sloge.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button