Sport

O Izraelu je rekao što nije smio, par dana poslije utakmice saznao loše vijesti

Povreda udaljila sjajnog fudbalera










Iako je utakmica odigrana izvan FIFA-inog termina, većina igrača odazvala se pozivu obje reprezentacije, uključujući kapetana Kosova i napadača Mallorce, Vedata Murićija.

Dan prije utakmice, Murići je izrazio nezadovoljstvo prisustvom izraelske policije na Kosovu, privukavši pažnju javnosti.

Možda će Vas zanimati i:

“I Crna Gora i Rumunija su došle da igraju ovdje, nije bilo problema. Oni nemaju svoje policajce, dolaze da igraju fudbal, ne znam zašto nam smetaju ili zbog nečeg drugog, mislim da to nije pritisak za nas”, izjavio je Murići.

“Na našem aerodromu na Kosovu su izraelski policajci koji su specijalno došli da nas provjere. Mi idemo da igramo utakmicu, ne u rat”, dodao je, ističući da se radi o fudbalskom susretu, a ne o ratu.

Međutim, tijekom te utakmice Murići se ozlijedio i morao je napustiti teren ranije. Danas je saznao ozbiljnost povrede, koja je izuzetno loša vijest.

Do sada je najduže bio odsutan šest sedmica zbog povrede, što se dogodilo samo jednom u njegovoj karijeri, a sada će se ponovno suočiti s istom duljinom pauze, kako su izvijestili kosovski mediji.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button