Zanimljivosti i zabava

Sirijka se porodila u Slavonskom Brodu: U znak zahvalnosti beba dobila hrvatsko ime










U slavonskobrodskoj Općoj bolnici Dr. Josip Benčević, u ponedjeljak oko 11 sati rodila je Sirijka Fatma Kadro (38). Rodila je dječaka kojemu je dala ime Muhamed Hrvoje, beba je teška 2850 grama, duga 50 centimetara i treće je dijete u porodici.

“Prije mjesec i pol dana pobjegli smo iz Alepa, prešli smo u Tursku iz koje smo prešli u Grčku, gdje smo bili 12 dana prije nego smo nastavili put za zapadnu Europu. Cilj nam je stići u Njemačku gdje ćemo tražiti azil. Prošli smo težak put sve do Hrvatske, s dvoje male djece i suprugom koja je bila osmom mjesecu trudnoće. Znali smo da će se poroditi do Njemačke i drago nam je što se to dogodilo u Hrvatskoj”, rekao je Ali Kadro otac djeteta.

2

Oni su u kamp stigli vozom u ponedjeljak ujutro oko šest sati, nakon dva ili tri sata Fatma je dobila prve trudove i prevezli su je u bolnicu gdje je rodila zdravog dječaka. Ali je bio presretan i pitao nas je možemo li mu predložiti nekoliko imena vezanih za Hrvatsku.

“Između nekoliko odlučio se za ime Hrvoje, rekao nam je da se on i njegova supruga na taj način žele zahvaliti hrvatskom narodu zbog svega što su učinili za njih i njihove sunarodnjake”, rekla je jedna od volonterki Crvenog križa.

Izvor: 24sata.hr



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button