Sport

SENZACIJA NA SP! Svjetski prvaci idu kući, a sretni Meksikanci prolaze dalje sa “tricom” u svojoj mreži! (VIDEO)










U derbi susretu 3. kola Grupe F na Svjetskom prvenstvu u fudbalu, selekcija Švedske nadigrala je danas Meksiko rezultatom 3:0 te tako izborila plasman u osminu finala.

https://www.youtube.com/watch?v=dv25IUyXZ0Y

Iako su Meksikanci bili u boljem položaju zbog dvije pobjede u grupi, raspali su se u drugom poluvremenu ovog susreta. Na pauzi je bilo 0:0, a potom su Šveđani zaigrali mnogo bolje i postigli tri gola koja su im donijela prolaz u drugi krug.

https://www.youtube.com/watch?v=zV-Epm9EZLE

Prvi gol za Švede postigao je Augustinsson u 50. minuti, da bi iz penala prednost skandinavskoj selekciji udvostručio Granqvist u 62. minuti, što je bio drugi gol za ovog igrača na šampionatu. Alvarez je do kraja postigao i autogol, čime je zapečatio sudbinu svojoj selekciji u ovom susretu.

https://www.youtube.com/watch?v=rWhBC61EPj0

Senzaciju je danas napravila Južna Koreja, koja je nadigrala selekciju Njemačke 2:0, iako su bili autsajderi. Golove su postigli Kim i Son. Bio je to razočaravajući rezultat koji je aktuelne svjetske prvake neočekivano izbacio sa turnira.

https://www.youtube.com/watch?v=p3ca706tpSw

Švedska je dakle u ovoj Grupi F završila na prvom mjestu sa 6 bodova, baš kao i Meksiko na drugoj poziciji, Korejanci su treći, a Nijemci tek četvrti.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button