Sport

Zlatan Ibrahimović se od fudbala oprašta u utakmici protiv Srbije










Ono što se proteklih dana govorilo po medijima dobilo je i službenu potvrdu – Zlatan Ibrahimović se od fudbala oprašta u utakmici protiv Srbije 8. juna.

Potpredsjednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Branislav Nedimović je prije nekoliko dana otkrio kako je u planu odigravanje prijateljske utakmice između Srbije i Švedske na kojoj će Ibrahimović odigrati posljednji profesionalni meč.

Nedimović se nadao da će se Ibra oprostiti u Beogradu, no na kraju je dogovoreno da se susret odigra u Stockholmu 8. juna.

“Članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije verificirali su ugovore za odigravanje prijateljskih utakmica u sklopu priprema za Euro 2024. Igrat ćemo s Rusijom (21. marta), Kiprom (25. marta), Austrijom (4. juna) i Švedskom (8. juna). Posebno nam imponira činjenica da će se na utakmici u Stockholmu od aktivnog igranja oprostiti zvijezda evropskog i svjetskog fudbala Zlatan Ibrahimović,” objavio je FSS.

Podsjetimo, Zlatan je u junu prošle godine kao igrač Milana objavio kraj karijere, a posljednji duel će odigrati kao fudbaler Švedske.

Ibrahimović je za Švedsku odigrao 122 utakmice i sa 62 gola je rekorder te reprezentacije.



Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button