Crna hronika

Strava u Janji: Iz Drine izvučen leš nestale žene i fetus star nekoliko mjeseci













Ribolovci iz Janje proteklih dana preživjeli su šok nakon što su pecajući ribu u rijeci Drini pronašli beživotno tijelo starije žene, ali i fetus star nekoliko mjeseci.

Naime, prije tri sedmice ribolovci iz Janje su odlučili provesti vikend u ribolovu na lokaciji Stara plaža. Međutim, umjesto ribe, njihove udice zakačile su se za fetus star nekoliko mjeseci. Odmah su slučaj prijavili policiji koja je započela istragu u ovom slučaju.

– Izvršena je obdukcija fetusa i utvrđeno je da se radi o pobačaju ploda koji je bio star četiri do pet mjeseci. U vodi je fetus bio petnaestak dana – kazala je za Faktor Aleksandra Simojlović, glasnogovornica PU Bijeljina.

Istražitelji rade na pronalasku majke nerođenog djeteta kako bi utvrdili šta se zapravo dogodilo, ali još nije utvrđeno iz kojeg je pravca voda donijela fetus do Janje. S obzirom na to da je u blizini granica, sumnja se da je moguće da je majka čak iz susjedne Srbije.

Iz Drine u mjestu Orlovo Polje kod Janje prije nekoliko dana izvučeno je i beživotno tijelo starije žene koje su također pronašli ribari dok su pecali.

Kako nam je pojasnila Simojlović, nakon što je tijelo izvučeno iz rijeke, izvršena je identifikacija i utvrđeno je da se radi o pedesetpetogodišnjoj Ljiljani Đurđević iz Banje Koviljače u susjednoj Srbiji.

Tijelo nesretne žene identifikovao je njen sin koji je dan prije nego što je pronađeno prijavio policiji nestanak majke.

– Obdukcija je obavljena i utvrđeno je da se u ovom slučaju ne radi o nasilnoj smrti – kazala je Simojlović.

 

 

 

Izvor: faktor



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button