Vijesti

Selo strave u Srbiji: Uz pivo su prepričavali kako su silovali djevojčicu










“Bilo je jezivo. Njih šestorica su opušteno, uz pivo ispred lokalne prodavnice prepričavali ko je šta radio devojčici. Bez trunke srama što je reč o detetu.”

Tako za Blic opisuje svoje jezivo otkriće mladić, mještanin sela Ždeglovo (Srbija), o šestorici mještana protiv kojih je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da su nekoliko mjeseci seksualno zlostavljali jedanaestogodišnju devojčicu, s poteškoćama u razvoju.

„Čuo sam ih dok su pričali ispred prodavnice. Bio sam u šoku. Pričali su o njoj kao da ne govore o devojčici, i to bolesnoj. Nisam mogao te noći oka da sklopim. Razmišljao sam da mi se možda učinilo. Kada sam, međutim, narednog dana video dvojicu od njih kako vode dete prema topolama preko reke, nisam više mogao da izdržim. Zvao sam druga. On me je nagovorio da odmah zovemo policiju“, priča mladić, koji je želeo da ostane anoniman.

Policija je odmah po anonimnoj prijavi privela osumnjičene, a trojici je određen pritvor od 48 sati. Osumnjičeni za to gnusno djelo su iz devojčicinog sela, ali i iz susjednih sela Konjino, Lugare i Radevce. Starosti su od 45 do 69 godina, ljudi koji imaju i svoju djecu i unuke, a među osumnjičenima su i sin i otac.

Za razliku od mladića koji je odlučio da reaguje na užas koji se dešava, ostali mještani su mjesecima unazad bili upućeni šta se dešavalo, ali nisu reagirali. Neki su čak i bez trunke griže savjesti stravične događaje pokušali da opravdaju tvrdnjama da je djevojčicina porodica siromašna, dok su pojedini otišli toliko daleko da su novinarima kratko objasnili da “se pričalo da je djevojčicu brat podvodio”.

Inače, djevojčica ima dva brata starosti od 12 i 13 godina, koji su također ometeni u razvoju, kao i njihova majka.

A u kući nesrećne J. Đ., reporteri Blica zatekli su sliku od koje ostaje gorak ukus, od nereda, razbacanih stvari i prljavštine. Majka je bolesna i nesposobnada shvati tragediju svog djeteta.

Došli su i odveli je, ne znam zašto, ja ništa nisam čula. Čekam da mi vrate dete“, kaže, ali nakon dužeg razgovora ipak priznaje da joj se ćerka požalila nedavno. „Pre neki dan se požalila da je Rade vodio u malinjak i da je tamo dirao.“

Na pitanje zašto slučaj nije prijavila policiji odgovara: “Nisam smela, Rade ima sina pa će da me bije”, ispričala je… Potom priznaje da je znala i za druge slučajeve. Muškarce nabraja po nadimcima, s nekima se, kaže, i sama družila.

Djevojčica J. Đ. je oduzeta roditeljima i smještena u hraniteljsku porodicu. Porodice uhapšenih Radeta Đ. (66), Koste A. (70) i Zorana S. (47) odlučno negiraju da se zlostavljanje uopšte događalo.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button