SvijetZanimljivosti i zabava

Pamćenje s osmijehom: Pogledajte kako danas izgleda glumica koja je oživjela Pipi Dugu Čarapu

Mnogima je Pipi Duga Čarapa ostala urezana u djetinjstvo, omiljeni lik čije su avanture s radošću pratile sve generacije. Ulogu ove vragolaste, pjegave djevojčice prije 54 godine tumačila je tada desetogodišnja Inger Nilsson.

Pippi Duga Čarapa, ili punim imenom Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, je najslavnija djevojčica na svijetu, prepoznatljiva po svojim crvenim pletenicama i pjegama, ali i po svojoj buntovničkoj naravi i nekonvencionalnom ponašanju koje izaziva smijeh kod djece i zbunjenost kod odraslih.

Inger Nilsson als "Pippi Langstrumpf": Die Anarcho-Göre - DER SPIEGEL

Živi bez roditelja u kući nazvanoj Villa Villekulla, gdje dijeli svoj svijet s vjernim konjem Lilla gubben i šaljivim majmunom Gospodinom Nilssonom, dok su joj najbolji prijatelji Timmy i Annika.

File:Villa villekulla.jpg - Wikimedia Commons

Danas, Inger obavlja ulogu sekretarice u Stockholmu te se posvetila svojoj porodici – mužu i dvoje djece. S vremena na vrijeme, prihvati manje glumačke uloge. Godine 2000. zaigrala je u filmu “Gripsholm”, a od 2007. redovito je prisutna na njemačkom televizijskom kanalu ZDF, glumeći kao patologinja Ewa u kriminalističkoj seriji “Der Kommissar und das Meer”.

Inger Nilsson: Jag hade nog velat ha barn
Inger Nilsson

Prije više od deset godina, čak se priključila reality showu “Kändisdjungeln”, gdje je nekoliko poznatih osoba boravilo u džungli nekoliko sedmica.

Filmu i seriji “Pipi Duga Čarapa” prethodila je istoimena knjiga, a najpoznatiji roman slavne švedske autorice za djecu Astrid Lindgren. Ovo djelo steklo je popularnost diljem svijeta i prevedeno je na nevjerojatnih 92 jezika. U vremenu kada je knjiga napisana i objavljena, izazivala je kontroverze jer je prikazivala djevojčicu koja se suprotstavljala pravilima i ponašala se nekonvencionalno kao junakinju.

Izvor
klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button