Sport

BOSANSKI INAT Senaid Salkičević bez jedne noge svjetski prvak u Thai kick boksu!










Da bi jedan čovjek sa hendikepom od života dobio sve što zeli mora da bude kao Senaid Salkičević, da ima volju za životom, želju za uspjehom i snagu za opstankom.

Nogu je ovaj vrsni sportaš izgubio u ratu u rodnom Tešnju, a danas je jedan od najuspješnijih boraca u Thai kick boksu u Njemačkoj. Igrajući fudbal sa ocem, pala je granata koja je Senaida ostavila invalidom, a njegovog oca ubila. Međutim, nije pokleknuo, već se u njemu probudio onaj bosanski inat koji ga je doveo u vrh najvećih, najboljih i najjačih.

– Mnogi me vide kao vrlo lakog protivnika. Kada su me pozvali na Svjetsko prvenstvo u Rumuniju gledali su me kao žrtvu, ali doživjeli su iznenađenje. Vratio sam se s pojasom svjetskog prvaka – rekao nam je Senaid.

edin-causevic-i-senaid-salkicevic

Edin Čaušević i Senaid: Velika pomoć

U njegovom životu se dosta toga izdešavalo, ali najviše je bilo uspjeha. Dobio je i licencu za trenera, pa sada želi da pomogne mladima, a ponajviše da na pravi put izvede najtalentovanije osobe, buduće svjetske prvake.

– Nisam zapostavio ni sebe, pa tako sa mojim trenerom Dinom Zmikićem iz Sarajeva se pripremam za jedan veliki sportski spektakl, koji bi me još više učvrstio u svijetu najboljih u Thai i kick boksu. Naravno sve to ne bi mogao postići da nemam ljudi pored sebe koji su mi spremni pomoći kao sponzori, a na svu sreću u Njemačkoj ima dosta uspješnih bh. biznismena koji su mi voljni izaći u susret. Jedan od njih je Edin Čaušević iz Frankfurta i njegova firma “Smart finanz“. Za septembar pripremam veliki spektakl u Njemačkoj i nadam se da će tada biti dosta Bosanaca i Hercegovaca koji ce doći na boks meč da me podrže – ispričao nam je uspješni Salkičević, svjetski prvak u Thai kick boksu, a u kojem se bori bez jedne noge, sa ravnopravnim partnerima koji su upotpunosti zdravi.

Izvor: avaz



Back to top button