BiHVijesti

Počinje suđenje Arminu Berberoviću: Dokazni postupak za slučaj u kom je već sve poznato










Pred Kantonalnim sudom Sarajevo danas počinje glavni pretres u predmetu koji se vodi protiv Armina Berberovića koji je optužen da je usmrtio dvije mlade doktorice u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u maju 2023. godine.

Berberović se prije dokaznog postupka, na ročištu za izjašnjenje o krivici, izjasnio da nije kriv, a današnjim ročištem počet će glavni pretres sa iznošenjem dokaza i svjedočenjima.

Postupak će voditi sudija Jasenko Ružić, a ročište počinje u deset sati.

Možda će Vas zanimati i:

Berberoviću se stavlja na teret da je kao učesnik u prometu na putevima, ne pridržavajući se prometnih propisa, ugrozio javni saobraćaj dovodeći u opasnost živote ljudi, uslijed čega je prouzrokovana smrt dvije osobe, dok je jedna osoba zadobila lake tjelesne povrede.

Berberović je krajem maja ove godine na glavnoj gradskoj saobraćajnici, u sarajevskom naselju Marijin Dvor, automobilom udario 25-godišnju Azru Spahić i 26-godišnju Almu Suljić, koje su bile doktorice.

Spahić je preminula na mjestu nesreće, dok je Suljić preminula krajem juna u bolnici. Nesreća se desila u trenutku kada su prelazile preko pješačkog prijelaza.

Nakon nesreće je utvrđeno prisustvo alkohola u njegovom organizmu te nije imao položen vozački ispit.

Ono što je jedinstveno za ovaj slučaj jeste da je već sve poznato, Berberović je jedini osumnjičeni, a i sam se već izjasnio da je kriv (iako je kasnije promijenio svoj iskaz) za nesreću u kojoj je usmrtio dva mlada života.

Postavlja se pitanje šta to novo mogu donijeti dokazni postupci i da li će vođenje sudskog postupka biti samo bespotrebno trošenje vremena koje će donijeti niz novih troškova za sudstvo, iako je već sve vrlo lako dokazati.

Nakon Berberovićevog izjašnjenja da nije kriv, roditelji Alme Suljić bili su ogorčeni i razočarani.

“Ovo je van pameti svake. Ne razumijem da se neko može tako izjasniti nakon svih ovih događaja kroz koje smo mi prošli. Ovo je još jedan dodatni stres za nas. Ja sam se ljudski nadao da postoji mrva čovječnosti, mrva sažaljenja, ali sam se prevario. Ovo je bolno i stresno, skoro kao dan nesreće,” kazao je otac Alme Suljić.



Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button