BiH

Sebija Izetbegović sudski traži da joj se vrati titula magistra medicinskih nauka


Sebija Izetbegović, nekadašnja direktorica sarajevskog kliničkog centra koja je nedavno otišla u prijevremenu penziju tužila je Univerzitet u Sarajevu traživši da se poništi odluka o oduzimanju njene titule magistra medicinskih nauka. S tim u vezi danas će pred Općinskim sudom u Sarajevu biti održano pripremno ročište.

Izetbegović je u ranijim medijskim istupima kazala da su pronađeni originali njenih dokumenata i certifikati koji potvrđuju validnost njenih akademskih zvanja.

“Pojavila se velika kartonska koverta u kojoj su moji originalni certifikati i lična dokumenta koji su bili ukradeni iz ladice mog kancelarijskog stola. Ko je to ukrao, i kada još uvijek ne znam, ali je ovo dobar znak,” navela je tada Izetbegović.

Možda će Vas zanimati i:

Još početkom marta prošle godine oduzeto je akademsko zvanje Sebiji Izetbegović na Senatu Univerziteta u Sarajevu.

“Iz razloga što imenovana nije ispunila sve obaveze na postiplomskom studiju na Medicinskom fakultetu u Sarajevu na način i prema postupku koji je utvrđen propisima iz oblasti visokog obrazovanja koji su bili na snazi u vrijeme sticanja diplome magistra, odnosno nije ispunila propisane uslove za sticanje odgovarajućeg stručnog naživa magisitra nauka,” kazao je tada Rifat Škrijelj, rektor Univeriteta.

Nakon magistarske titule Izetbegović je oduzeto i zvanje profesorice na Medicinskom fakultetu.

Izetbegović je trenutno zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo.Izvor
N1info.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button