Lifestyle

Beauty rituali koji povećavaju samopouzdanje













Njega ljepote je moćno žensko oružje – ona povećava samopouzdanje i čini da se osjećamo privlačnije, ali da li ste znale da može pomoći i da se opustimo?

Ako se u posljednje vrijeme osjećate kao da će vas obaveze pregaziti, i da ne možete da se izborite sa stresom, onda je pravo vrijeme da isprobate ove beauty rituale, koji provjereno relaksiraju vaš um!

OPUSTITE SVOJ UM UZ OVE BEAUTY RITUALE

NOSITE UMIRUJUĆI MIRIS

Nije tajna da mirisi veoma snažno utiču na emocije. Istraživanja su pokazala da mirisi koji djeluju umirujuće sljedeći: lavanda, ylang-ylang i sandalovina, dok su vanila i jasmin boosteri raspoloženja. Tako da znate, sljedeći put kada imate stresan dan, po dolasku kući, nanesite parfem ili sprej koji sadrži neku od ovih mirisnih nota u jačoj formi.

Možda će Vas zanimati i:

Ne zaboravite ni na moć eteričnih ulja: sve ove mirisne note možete naći i u najjačoj formi eteričnih ulja. Samo ih nakapajte u posudu sa vrelom vodom ili u difuzer, i prepustite se isparavanju umirujuće esencije.

MASKIRANJE OD GLAVE DO PETE!

Kada pomislimo na dan u kojem ugađamo sebi i oslobađamo se stresa, prva asocijacija su nam maske! Maske za lice, za ruke, okoloočnu regiju, stopala… kakve god, bitno je da nam daju tu zasluženu pauzu od svakodnevnog života. Naoružajte se kvalitetnim maskama za baš svaki deo tijela, i primjenite multi-masking: dok čekate da vam maska na licu djeluje, u isto vrijeme „upakujte“ i stopala u hranljivu masku. Zavalite se na kauč, pustite omiljenu seriju i uživajte u ovoj anti-stress terapiji!

VRUĆA KUPKA

Ako želite da primjenite samo jedan način sa ove liste, neka to bude vruća kupka! Ona može učiniti takvu razliku, a sigurno ste čuli pre da voda odnosi stres! Osim toga, vruće kupke su odlične i za vaše zdravlje. Kako ćete još više uljepšati ležanje u kadi punoj vode? Uz sve one šarene pjenušave kugle za kupanje, ili mirisne soli koji će ovo iskustvo učiniti još ljepšim.

Savet: sipajte par kapi eteričnog ulja i metalnu posudicu i postavite na pod kupatila. Dok se vruća para oslobađa iz kade, tako će i mirisne note iz eteričnog ulja početi da obavijaju cijelo kupatilo.

BEAUTY SAN

Svi znamo koliko je dobar san ključan u borbi protiv stresa, ali mnogi od nas ga opet ne doživljavaju kao prioritet. Lišenost sna nas čini još više stresiranom nego inače. Zato napravite od odlaska u krevet pravi mali beauty ritual: nanesite noćnu masku na lice, naprskajte posteljinu umirujućim sprejem na bazi lavande, vežite kosu u pletenicu, i stavite masku za spavanje na oči. Ujutru ćete vidjeti koliko ovi mali detalji čine razliku!

 

Izvor:Lepotica.rs



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button