Gdje izaćiTuzlaTuzlanski kantonZanimljivosti i zabava

Najavljen „Tuzla Dance Festival 2023“ učešće potvrdilo preko 750 takmičara










Kada se pomene Plesni studio Sandoval, jasno je da se radi o sportskom klubu koji u toku svojeg dvadesetogodišnjeg rada ostvaruje vrhunske rezultate u latinoameričkim, standardnim i modernim plesovima. Jednom riječju studio u kojem za svako imamo po nešto, kao i za svaku generaciju.

Kada se pomene Plesni studio Sandoval, jasno je i da se radi o klubu koji važi za najbolje organizatore i domaćine plesnih manifestacija, takmičarskih kao i revijalnih u našem gradu i državi Bosni i Hercegovini.

Već jedanaestu godinu za redom organizujemo jedan od najmasovnijih plesnih događaja u Tuzli i Tuzlanskom kantonu pod nazivom „Tuzla Dance Festival 2023.“ TDF je takmičenje u modernom plesu će se organizovati u subotu 25.03.2023. godine u velikoj Sali SKPC Mejdan u Tuzli, a na koje su ove godine potvrdili učešće oko 750 takmičara, koji dolaze iz cijele Bosne i Hercegovine.

Možda će Vas zanimati i:

Subota će u Tuzli biti u znaku plesa i plesača, obzirom da će na navedenom takmičenju nastupiti solisti, parovi, grupe i formacije iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i regiona. Takmičari i posjetitelji iz drugih gradova će pored natjecateljskog zadatka imati priliku da se upoznaju sa turističkim potencijalima Grada Tuzle te ćemo ponovo prezentirati vještine dobrog domaćina.

Manifestacija se održava u okviru rojekta “Tuzla pleše” koji je pokrenut sa ciljem da okuplja djecu predškolskog i školskog uzrasta, tinejdžere, te studente i odrasle, kako bi se prepoznala potreba bavljenja sportom i umjetnosti u isto vrijeme, te boljeg korištenja društvenog života.

Podršku za organizaciju ovog plesnog događaja su pored Grada Tuzle i Vlade Tuzlanskog kantona, dale i brojne organizacije, privredna društva i pojedinci koji će adekvatno biti promovisani u subotu 25.03.2023. na Tuzla Dance Festivalu 2023.

Pozivamo sve ljubitelje plesa da odvoje svoje vrijeme, zavire u hram sporta SKPC Mejdan i daju podršku takmičarima iz Sandovala i Tuzle, ali i svim drugim gostima iz BiH i regiona.

Ne gubite vrijeme zaplešite s nama.

 

 

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button