Sport

Još nije sve izgubljeno: Evo kako Zmajevi mogu na EURO kroz kvalifikacije










Fudbalska reprezentacija BiH sutra igra meč protiv Lihtenštajna u 7. kolu kvalifikacija za EURO naredne godine.

Zmajevi nakon šest odigranih utakmica imaju šest osvojenih bodova, odnosno skor od dvije pobjede i četiri poraza. Pod palicom novog selektora Save Miloševića bh. fudbaleri žele popraviti dojam iz posljednjih nekoliko mjeseci.

No, BiH ima još uvijek nije sve izgubila sve matematičke šanse za direktan plasman na EURO.

Možda će Vas zanimati i:

Računica je vrlo jednostavna. BiH mora pobijediti u naredne četiri utakmice, a uz to se nadati da će Slovačka, trenutno druga na tabeli, tri puta kiksati.

Fudbaleri BiH do kraja kvalifikacija, osim meča protiv Lihtenštajna, imaju domaći ogled protiv Portugala a narednog mjeseca kvalifikacije zaključujemo gostovanjem Luksemburgu te susretom protiv Slovačke.

Ono što je bitno jeste da Slovaci zabilježe tri poraza u posljednja četiri kola, a njih očekuju dueli protiv Portugala, Luksemburga, BiH te Islanda.

Naravno, ne smije se zanemariti ni Luksemburg koji ima četiri boda više od Zmajeva, ali i najteži raspored do kraja. Prvo će gostovati Islandu, zatim dočekati Slovačku i našu reprezentaciju, a na kraju igraju u Vaduzu protiv Lihtenštajna.

Ukoliko se rezultati poklope, međusobni dueli bi mogli odlučivati koja reprezentacija ide direktno u Njemačku, a i tu su Zmajevi u velikom zaostatku. Naši fudbaleri su zabilježili poraze od 2:0 protiv Luksemburga i Slovačke što znači da duele protiv ovih reprezentacija moramo dobiti sa tri ili više golova razlike.

Matematičke šanse još uvijek postoje, ali je mnogo izglednije da će Zmajevi put u Njemačku tražiti preko baraža.



Izvor
N1info.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button