Lifestyle

FOTO: Kako je SPORTICUS podržao Tuzlanski noćni polumaraton










II Tuzlanski noćni polumaraton održan je ovog vikenda u organizaciji ARK “Rekreativci”. Okupio je 800 takmičara koji su istrčali ukupno 21 km.

Noćni polumaraton svakako ne bi bio moguć bez velikog broja sponzora. Jedan od njih bio je i SPORTICUS – specijalizirani Medicinski centar za sportsku prevenciju i rehabilitaciju.

Stručnjaci iz SPORTICUS-a uoči polumaratona vršili su konsultativne besplatne preglede i kompjutersku analizu stopala učesnika maratona, ali i ostalih građana.

Također, SPORTICUS je izvršio promociju freeze gela – preparata koji učinkovito pomaže kod sportskih povreda, upale mišića, istegnutih tetiva, istrošenosti zglobnog maziva, povrede koljena, ramena… te promociju i aplikaciju kineziotejp – najvećeg trenda u prevenciji i rehabilitaciji različitih bolnih stanja, koji pruža osjećaj sigurnosti i potporu funkcije zglobova, poboljšanje funkcije mišića i cirkulacije tjelesnih tekućina, redukciju boli…

Vrijedi istaći i da je SPORTICUS nagradio najbolje takmičare polumaratona, a koji su se okitili medaljama, poklon vaučerom u vrijednosti od 50 KM.

Sve informacije o analizi stopala, kao i novitetima i ljetnim popustima koje nudi SPORTICUS, možete pronaći na FB stranici SPORITCUS, putem telefona: 066/589-997 ili direktno u ordinaciji SPORTICUS u Sarajevu i Tuzli.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button