Sport

Oglasio se Velimir Gašić: Dolazak Vujoševića će imati svoj pravi “miris i ukus”










Dolazak Duška Vujoševića na mjesto selektora reprezentacije BiH top tema je u košarkaškim krugovima u regionu. Svako ko je ikada pratio košarku zna šta njegovo ime znači u Evropi, a posebno na ovim prostorima.

Čovjek, koji Vujoševića izuzetno dobro poznaje je njegov dugogodišnji pomoćnik na klupi Partizana, a sada trener tuzlanske Slobode Velimir Gašić, koji je za Mondo prokomentarisao angažovanje Vujoševića na klupi selektora BiH.

“Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH je napravio kvalitetan izbor. Duško Vujošević je čovjek koji ima i ljudski i trenerski kvalitet, koji je neophodan da bi se ako je ikako moguće situacija i stanje u seniorskoj košarci BiH za početak dovelo u neki optimum s obzirom na to da u protekom periodu nije bilo na nivou očekivanja sportske javnosti”, rekao je Gašić, te dodao kako BiH na papiru ima kvalitetan sastav, ali samo to nije dovoljno za ozbiljniji rezultat.

“Činjenica da na papiru BiH po imenima ima jedan broj igrača sa sasvim solidnim, čak i visokim rejtingom u košarkaškom svetu Evrope i NBA. Ipak, to do sada nije bila jedina tačka koja je donijela neophodan kvalitet u identifikaciji tih igrača sa reprezentacijom za koju nastupaju”, kaže Gašić, koji smatra da do rezultatskog napretka može doći samo ako novi selektor i njegov stručni štab budu imali punu podršku.

“Dolazak Duška Vujoševića će imati svoj pravi ‘miris i ukus’  samo ako i svi ostali činioci koji treba da povedu računa kada je bosanska košarka u pitanju budu apsolutno stali iza gospodina Vujoševića. To može biti jedan od najbitnijih faktora. Svi sportski radnici i čak i političke strukture treba da budu svjesni šta im je činiti po davanju apsolutne podrške stvaranju kulta reprezentacije koji je nažalost, ne bih rekao do kraja izgubljen, ali je poljuljan”, rekao je trener tuzlanske Slobode.

Izvor: mondo.rs



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button