Sport

NEVIĐENA SRAMOTA! Nevjerovatne scene u Nević Polju: Nasilna igračica Željezničara tukla domaću fudbalerku! (FOTO)










U Nević Polju odigrana je utakmica 12. kola Prve ženske nogometne lige Federacije BiH, a utakmica između domaće ekipe Mladosti i Željezničara iz Bosanske Krupe završena je 1:1.

Međutim, sportski duh i nadmetanje zasjenilo je, blago je reći, nasilničko ponašanje igračice Željezničara Silvije Sekačić, koja je u 87. minuti meča divljački nasrnula na igračicu Mladosti Adnu Ljubanović.

Nakon što ju je oborila na pod, sjela joj je na leđa i neprestalno je udarala šakama. Ni glavni arbitar Senad Dervić nije mogao da udalji nasilnu Sekačić, čak i u tim trenutcima sve je ličio na UFC borbu, jer je Sekačić i dalje udarala. Tek nakon što su pritrčale ostale igračice situacija se smirila.

“Kakvim riječima opisati ovaj čin iste, a da ostanemo u granicama pristojnog. Dovoljno je reći da ovakvo ponašanje nema veze sa zdravom pameću. Ovakvim osobama nije mjesto u nogometu i definitivno su zaslužile doživotnu suspenziju iz istog”, izjavili su iz ŽNK Mladost.

Sekačić je naravno kažnjena crvenim kartonom, a preostalo je da vidimo da li će organi Nogometnog saveza Federacije BiH još teže sankcionisati nasilnu igračicu.

Izvor: drukčiji.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button