KulturaU fokusu

18 gledalaca na koncertu vrhunskog gitariste Adnana Ahmedića: Treba li Gradačcu kultura? (VIDEO)










U Gradačcu je sinoć održan koncert vrhunskog gitariste Adnana Ahmedića, međutim na istom je, u Domu kulture (Gradsko kino) bilo svega 18 gledalaca, piše Radio Gradačac.

Prema pisanjima naših kolega, građani ovog grada vrlo često kritikuju kako u Gradačcu nema kulturnih događaja, ali kada se i dogodi jedan ovakav koncert onda se pojavi 18 ljudi, unatoč tome što su ulaznice bile svega 3 KM.

Možda će Vas zanimati i:

Radio Gradačac piše kako su o koncertu bili obavješteni i nastavnici, profesori i učenici Muzičke škole, ali i da se niko od njih nije pojavio.

“Na književnim večerima drhtimo, da li će biti više učesnika nego publike. Na pozorišnim predstavama se uglavnom ‘crvenimo’ jer je često više glumaca nego gledalaca. I već sutradan su naši dični kritičari spremni reći da se u Gradačcu ništa ne dešava i da im je svuda bolje nego ovdje. E, pa dragi moji, niste vi ništa niti zaslužili. Sjedite uz mezetluke u svojim vikendicama i kritikujte. Vi ste dokaz one stare poslovice da je u Gradačcu sve ‘okolo kalajli unutra belajli’. Pitamo se ko će poslije ove večeri imati snage da bilo šta organizuje. Izvinjavamo se, biće sigurno puno manifestacija kao ‘vodka party’, ‘turbo noć’, ‘veče uz plesačice’ i tako to… Prave kulture neće biti. Upravo zbog vas dragi naši sugrađani!”, stoji u tekstu na portalu Radio Gradačac.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button