Gdje izaćiKulturaTuzlanski kanton

“Smijehom ispunjeni dani: Prvi Dani Komedije u Gradskom kinu Gradačac”

Publiku očekuju četiri predstaveGrad Gradačac će zasjati u svom sjaju kroz bogatstvo kulture i umjetnosti koje će pružiti prvi Dani komedije u Gradskom kinu. Očekuje nas uzbudljivo razdoblje gdje će se grad pretvoriti u centar pozornosti za ljubitelje teatarske umjetnosti.

U partnerstvu s Gradom Gradačac, Javna ustanova Centar za kulturu “Ahmed Muradbegović” priređuje prve Dane komedije koji će trajati od 12. aprila do 15. maja 2024. godine. Tokom ovog događaja, publika će imati priliku uživati u četiri različite predstave.

Otvaranje Dana komedije je predviđeno za 12. april u 19:30 sati, s predstavom “Taksimetar”, u kojoj će nastupiti glumci Irfan Ribić i Aleksandar Seksan. Ulaznice su dostupne po cijeni od 15 KM. Naredna predstava na rasporedu je komedija “Izbori (se)!!!” u izvedbi Pozorišta mladih Sarajevo i Kazališta mladih “Korifej”, u kojoj glumi Damir Kustura. Planirano je izvođenje 18. aprila u 19:30 sati, uz ulaznice po cijeni od 10 KM.”Priča o partiji remija” Bosanskog narodnog pozorišta Zenica na programu je 27. aprila u 19:30 sati, s glumačkim izvedbama Fikrete Salihbegović-Avdagić i Mugdima Avdagića. Ulaznice su također dostupne po cijeni od 10 KM.

Možda će Vas zanimati i:

Zatvarajući prve Dane komedije u Gradskom kinu Gradačac, predviđena je predstava “Ja, Bosanac”, zakazana za 15. maj u 19:30 sati, s Aldinom Tučićem i Negrom Čičićem u glavnim ulogama. Ulaznice za ovu predstavu također su 10 KM.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button