Sport

KAMELEON INTERVJU Legendarna “Kušma” završila rukometnu karijeru: HVALA TI ZA SVE!




Rukometašice Jedinstvo AtlasRelaxa sinoć su održale svoj posljednji trening ove sezone. Bio je to oproštaj od nove uspješne godine tuzlanskog kluba, u kojoj je odbranjena vicešampionska titula u prvenstvu BiH, iako ostaje žal zbog završnice Kupa koja nije održana zbog politike i nesposobnosti ljudi unutar Rukometnog saveza BiH.

Jedna od igračica koja je sve ove godine bila u klubu i kada je bilo najteže, Nermina Kušmić-Jogunčić sinoć se emotivno oprostila od saigračica te otišla u zasluženu rukometnu penziju. Kako kaže, jučerašnja ceremonija podjele medalja bila je ironična poruka ljudima u Rukometnom savezu BiH koji su ovaj sport “zavili u crno”.

“Ovo pokazuje naše prijateljstvo i zajedništvo cijelog tima i uprave kluba. Svi smo ovim činom iznijeli svoje mišljenje prema stanju u Rukometnom savezu BiH. Tužno je i žalosno, i pitam se šta sutra možemo prenijeti budućim rukometašicama i rukometašima. Postoji ta nada da rukomet treba da zaživi u našoj državi i svi ćemo se mi truditi da tako i bude”, rekla je Kušmić-Jogunčić u razgovoru za Kameleon.

Ova rukometašica istinska je legenda tuzlanskog kluba, a kako nam je otkrila njena rukometna karijera je tekla samo iz ljubavi prema ovo sportu.

“Posljednji trening je toliko bio emotivan. Bilo je naravno lijepih trenutaka i treba da pamtimo samo lijepe stvari. Bilo je tu i pobjeda i poraza i titula, ali žao mi je što karijeru nisam okrunila trofejom u Kupu. Najveća radost bila je upoznavanje igračica i sticanje dugotrajnog prijateljstva koje ostaje u našim sjećanjima. Mogla bih ja igrati još, ali porodica i obaveze nalažu drugačije. I pored svih emocija, ovo je ipak moja konačna odluka”, rekla je naša sagovornica koja već ima planove za dalje.

“Kanim nastaviti sa rukometom u nekom drugom segmentu, recimo kao trener omladinskog pogona gdje već i radim. Nadam se da ću prenijeti svoje rukometno znanje koje sam stekla svih ovih godina. Ostajem u klubu i trudićemo se da nekada ponovo donesemo titulu u Tuzlu”, zaključila je Kušmić-Jogunčić.

Našoj prijateljici Nermini Kušmić-Jogunčić želimo sretnu rukometnu penziju, te da nove, mlade i talentovane igrače nauči da prije svega budu dobri ljudi, koji će, baš kao i ona ostaviti trag u tuzlanskom rukometu.

AUTOR: Vedran Jahić

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button