Lifestyle

Vrijeme je da probate pečene breskve s cimetom i prezlom













Za pripremu ovog deserta trebat će vam tridesetak minuta. Sastojci su dovoljni za osam osoba.

Potrebni sastojci: 

Možda će Vas zanimati i:

4 kašike prezle
4 kašike rastopljenog putera
2-5 kašika cimeta (po vašem ukusu)
2 kašike meda
1 čajna kašičica ekstrakta vanilije
4 zrele breskve
sladoled od vanilije

Način pripreme: 

Operite breskve i prepolovite ih te uklonite košpicu. Zagrijte pećnicu na 250 stepeni. Obložite pleh za pečenje papirom i pospite ga prezlom. Pecite je petnaestak minuta dok ne porumeni.

U tavu stavite maslac i pustite da se otopi i ne postane zlatnosmeđe boje. Miješajte ga da ne zagori. Otopljeni maslac stavite u posudu i dodajte mu med, vaniliju i cimet.

Na grill tavi ispecite breskve. Prelijte ih smjesom od maslaca, meda, vanilije i cimeta. Na vrh stavite kuglu sladoleda od vanilije i pospite pečenom prezlom. Uživajte!

Izvor: klix.ba


Možda će Vas zanimati i:

Back to top button