RegionVijesti

Ujak se oglasio nakon sedam dana potrage za Dankom: Podijelio svoju priču

Potraga za Dankom Ilić, koja je nestala u utorak u naselju Banjsko Polje kod Bora, traje već sedam dana.Potraga za dvogodišnjom djevojčicom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak u naselju Banjsko Polje kod Bora, traje već sedam dana. Interpol je u nedjelju pokrenuo međunarodnu potragu za dvogodišnjom Dankom nakon što su primljeni izvještaji da je djevojčica sličnog opisa viđena u Beču, a u akciju je uključena i policija iz Beča. Interpol je izdao žutu poternicu, što predstavlja globalni apel za pronalaženje nestalih osoba.

Specijalizirani timovi MUP-a pretražili su područje oko kuće, tunela, podzemnih kanala, šuma, ali nisu pronašli nikakve tragove koji bi upućivali na prisustvo djevojčice, izvještava RTS.

Bečka policija je također uključena u istragu nakon što je primila video-snimak iz tog grada na kojem su prikazane dvije žene s djevojčicom koja podsjeća na Danku. Ambasada Srbije u Beču je pozvala sve koji bi mogli prepoznati nestalu djevojčicu u Austriji da se jave policiji.

Možda će Vas zanimati i:

Danka Ilić ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Također, prepoznatljiva je po visećoj bradavici na lijevom uhu i nepravilnom mladežu blago tamne boje na lijevoj podlaktici.

Stefan Dragomirović, ujak nestale djevojčice, je za Blic.rs iznio svoja sjećanja na dan nestanka, te dao na uvid posljednju fotografiju Danke Ilić koja je fotografisana tog dana:

“Danka se na toj fotografiji nalazi 30 metara dalje od brata i majke, blizu sijena i cjepanica u dvorištu kuće. Možda se neko sakrio iza i sačekao pravi trenutak. To je posljednja fotografija koja se nalazi u telefonu moje sestre i slikana je u 13:20 sati.”Možda će Vas zanimati i:

Back to top button