LifestyleTuzlanski kanton

Učestvujte na edukativnom omladinskom kampu „(P)okreni se!“U organizaciji Omladinskog razvojnog centra „AKMOS“ Srebrenik, a uz podršku Općine Srebrenik i općinskog načelnika Nihada Omerovića u periodu od 26. do 29. augusta će se u prostorijama planinarskog doma „Lipici“ održati edukativni omladinski kamp „(P)okreni se!“.

Edukativni omladinski kamp „(P)okreni se!“ je četverodnevni program koji ima za cilj promociju omladinskog angažmana i aktivizma kroz inovativan i kreativan način. Projekat je namijenjen mladima u dobi od 16 do 27 godina sa područja Tuzlanskog kantona, posebno mladima iz ruralnih područja koji nemaju priliku često da sarađuju sa omladinom iz drugih gradova i tako unaprijeđuju svoje vještine i znanja. Uključivanje mladih u ovaj projekat će dosta doprinjeti razvoju volonterizma i aktivizma u ovim oblastima, a samim tim i većoj informisanošću mladih ljudi .Važnost ovog projekta se ogleda i u tome što će mladi iz TK-a moći da zajedno iznalaze rješenja za probleme sa kojima se susreću u svojim lokalnim zajednicama.

Možda će Vas zanimati i:

Za učešće na kampu mogu se prijaviti mladi starosne dobi između 16 i 27 godina sa područja Tuzlanskog kantona, koji žele biti upoznati sa prednostima i mogućnostima koje nude učešća u različitim omladinskim organizacijama.

Poziv za prijave za kamp je otvoren do 24.08.2016. godine do 15,00 sati. Nepotpune prijave i prijave pristigle nakon naznačenog roka neće biti razmatrane. Dodatne informacije možete dobiti na Facebook stranici Omladinski razvojni centar AKMOS Srebrenik ili na broj +387 62 922 997.

Sve troškove učesnika kampa za mlade snose organizatori.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button