Uskoro u Srebreniku – Ekskluzivni Butik Mesa!
Pripremite se za nezaboravno gastronomsko iskustvo jer uskoro stiže prvi takav objekat u Tuzlanskom Kantonu – Butik Mesa u Srebreniku! Srebrenik će dobiti nešto posebno – svoj prvi Butik Mesa! Predstavljamo vam mjesto koje će oplemeniti gastronomsku scenu Tuzlanskog Kantona – Butik Mesa u Srebreniku!
Pridružite se na otvorenju ovog petka, 19. aprila, od 14 sati i upustite se u istraživanje bogate selekcije svježeg mesa i delikatesa.
NEKI OD FAVORITA:
**🔥 Tom & Jerry Steak**
Tom & Jerry Steak odrezan je iz cijelog junećeg buta, a oko središta s prepoznatljivim kružnim komadom bedrene kosti s koštanom srži raspoređeno je šest okolnih mišića. Upravo zato nije poznat po mekoći jer sadrži mišiće koji su neprestano bili u upotrebi, a međusobno se razlikuju po teksturi i tvrdoći odnosno podatnosti. Tako će npr. ruža, šol i orah uvijek biti mekši od frikandoa, a razlikovat će se i u okusima. U pravilu, radni mišići uvijek su tvrđi komadi mesa od onih manje aktivnih kakav je npr. biftek ili spider steak, ali imaju više okusa.
**💫 Ribeye Steak**
Ribeye steak je jedan od najkvalitetnijih odrezaka govedine od prednjeg dijela mesa uz kralježnicu od stražnjeg šestog do dvanaestog rebra. Ribeye je pun masti što ga čini sočnijim i aromatičnijim mesom. Masnoću kojom je odrezak prožet nemojte uklanjati jer ona mesu daje sočnost tijekom pečenja. Tijekom pečenja ovaj komad mesa okrenite samo jednom jer će u protivnom postati tvrdo. Dužina pripreme ovisit će o debljini odreska, metodi pripreme i razini pečenosti koju želite
**🍖 T-bone / Odrezak Fiorentina**
Ako ga pripremamo izuzetno jednostavno, onda pričamo o takozvanom odresku Fiorentina. (Tradicionalno jelo Firence) Juneći odrezak koji se dobije s leđa goveda, a uključuje dio kralježnice s karakterističnom kosti koja tvori slovo T. T kost koja dijeli dva tipa mesa nije samo simbolična; ona igra ključnu ulogu u kuhanju, omogućujući ravnomjernu distribuciju topline. Ova kost također pomaže u zadržavanju sočnosti mesa, što rezultira neusporedivom mekoćom i bogatstvom okusa. Ovaj poseban rez mesa, koji savršeno kombinira filet mignon i strip steak.
**🔪 NY Strip Steak**
NY Strip Steak vrsta je goveđeg odreska, reže se od 13. rebra pa sve do donjeg dijela leđa. Radi se o steaku koji nema vezivnih tkiva, izrazito bogatom okusom junetine, sadrži sitna vlakna zbog kojih ostaje mekan. Kao i Ribeye, dobiva dodatnu vrijednost suhim zrenjem. Pogodan je za bilo koju razinu pečenosti.
** Tomahawk Steak! 🔥**
Tomahawk Steak, poznat i kao “kaubojski Ribeye”! Ovaj izuzetan komad mesa reže se od junećih rebara, preciznije od 6. do 12. rebra, i to na debljinu od najmanje 5 centimetara. Ono što ovaj odrezak čini posebnim je ne samo njegova raskošna debljina, već i karakteristična kost koja mu daje izgled tomahawka.
Za pravo gurmansko iskustvo, Tomahawk Steak treba biti iste debljine kao i kost, stvarajući impresivnu prezentaciju koja će oduševiti svakog ljubitelja mesa. Očekujte nezaboravno iskustvo okusa i teksture – svaki zalogaj Tomahawk Steaka je putovanje u svijet najfinijeg užitka mesa.
Dobrodošli u srce premium okusa! Pripremite se za otvaranje ekskluzivnog Butika Mesa i pridružite im se u stvaranju novih gastronomskih priča. 🎈
Mi se mnogo radujemo i želimo Vam puno uspjeha u radu 🙂
Butik mesa možete pratiti i na fb stranici: butikmesasrebrenik