Zanimljivosti i zabava

Trofej kakav još niste vidjeli: Ribar cijelu noć čekao šarana, a na udicu se zakačila… (FOTO)


Zoran Marinkov je u četvrtak oko 13 sati smjestio se kraj jezera Peskara u Zrenjaninu u nadi da će uloviti šarana, kapitalca.

I proveo je tu čitavu noć, spavao kraj vode, a rano ujutro oglasio se alarm.

– U 7.45 sati još sam bio u snu, oglasio se signalizator ubedljivim jakim zvukom, ustajem iz kreveta, izlazim iz šatora, udaram kontru jaku, ne bih li dobro zakačio šarana, ali to je bila patka – kazao je razočarani ribar.

Patka je, kaže, sama kriva. Došla je krasti hranu, pa se baš kao riba zakačila za udicu, pa je bilo baš povuci – potegni, poleti – sleti.

– Dobro je, nije strašno, nije labud. Dovlačio sam patku 5-6 minuta bilo mi je smiješno, pokušavala je letjeti, a ja sam je uporno obarao dolje motajući silk na mašinu. Kad je već došla do obale počelo je pravo cirkusko vijanje.  Uhvatio sam je za krila, pa mogu reći da je patka dobro uhvatila mamac, kao pravi šaran kapitalac za donju usnu, tj. patkin kljun. Mučio sam se izvaditi udicu i osloboditi patku – kazao je Marinkov.

Zoran se slikao s patkom
Foto: (Facebook)

Zoranu je 29 godina, peca od četrnaeste, ali patku još nije upecao. Pa se s njom slikao, kao s pravim kapitalcem.

– Bilo mi je smiješno, a i malo žalosno, jer toliko provodim vremena na jezeru, ovo je prvi put da se desi ovako – kazao je ribar.

Izvor: Avaz.baMožda će Vas zanimati i:

Back to top button