Sport

Tri prvotimca produžila ugovor sa Slobodom, ostanak Veselinovića pod upitnikom
UO FK Sloboda danas je obavio razgovor za četvoricom fudbalera u vezi produženja ugovora i njihovog daljnjeg angažmana.

Nastavak saradnje dogovoren je sa Ivanom Fatićem za kojeg je trener Vlado Jagodić kazao kako od njega tek očekuje pravu formu i prave partije na terenu. Fatić se tako našao na spisku trenera Jagodića među igračima koji se očekuju na prozivci 10. januara kada i zvanično počinju pripreme za nastavak sezone.

Možda će Vas zanimati i:

Nemanja Stjepanović dres Slobode će nositi i još godinu i pol dana, dok je sa Ivanom Kostićem saradnja produžena za još godinu dana.

Produžetak saradnje ponuđen je i Mladenu Veselinoviću koji trenutno ima aktuelnu ponudu iz Turske, međutim ukoliko ne dođe do realizacije tog transfera najvjerovatnije ostaje i dalje fudbaler Slobode.

Sve bi trebalo biti poznato u narednih nekoliko dana, odnosno do 24. decembra kada Vlado Jagodić želi znati tačno na koje fudbalere od postojećeg igračkog kadra može da računa.

Također, predsjednik kluba Senad Mujkanović i članovi UO Nermin Čolić i Mensur Alić kazali su tokom pregovora kako je cilj Slobode plasman u Evropu. Ukoliko Sloboda izbori plasman u Evropu, UO FK Sloboda dao je čvrsto obećanje igračima da će biti dodatno nagrađeni za taj rezultat.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button