Napravite čorbu od kestena
Kestene prepolovite, stavite ih u lonac, prekrijte vodom i pustite da voda provri. Polako kuhajte 15-20 minuta dok se ljuskica kestena ne počne odvajati. Procijedite kestene i dok su još topli maknite im ljuskicu i ostavite oguljene kestene sa strane.
Zatim zagrijte ulje u loncu ili dubokoj tavi na srednje jakoj temperaturi. Dodajte narezani poriluk i usitnjeni češnjak, miješajte 4-5 minuta dok poriluk ne omekša. Dodajte karfiol i kuhajte miješajući oko tri minute. Dodajte vodu, prekrijte poklopcem i pustite da provri. Smanjite temperaturu, poklopac odmaknite na pola i pustite da se kuha oko 20 minuta ili dok karfiol u potpunosti ne omekša.
Ugrubo nasjeckajte 1/2 šoljice kestena. Ostatak kestena dodajte u lonac i sve zajedno kuhajte oko dvije minute. Štapnim mikserom izblendajte čorbu dok smjesa ne postane glatka. Dodajte so, biber i začinite po želji te na samom kraju dodajte preostale usitnjene kestene i malo grčkog jogurta ili vrhnja, a po želji možete dodati i dvopek.