Lifestyle

Previše sam začinila jelo, šta sad?







Priznajte da vam se bar jednom dogodilo da ste stavili previše začina u jelo.

Možda vam je i posudica sa začinom iskliznula iz ruke, i u tavi se našlo začina i za tri jela. Ne brinite, postoji način da i to riješite!

Previše začina može upropastiti jelo, zato pokušajte sljedeće trikove kad vam se idući put to desi. Limun, ocat ili umak od paradajza odlično otklanjaju ljutinu.

Možda će Vas zanimati i:

U slučaju da pravite jelo koje dopušta da dodate povrće poput mrkve ili krompira, uradite to. Nasjeckajte ga na kockice i ubacite u jelo.

Povrće će upiti ljutinu, a njegov šećer će je umanjiti. Također, ako ne možete dodati povrće, možete dodati malo šećera ili meda.

Isto tako, kikiriki puter će umanjiti jačinu jela. U slučaju da vam se to već jednom desilo, sigurno ste se sjetili temeljca ili mlijeka, mlijeko uvijek imate u frižideru.

To je možda i najjednostavnija varijanta, pored vrhnje za kuhanje ili parmezana. S ovim malim trikovima ćete vratiti svoje jelo na pravi put, i ponovo uživati u njemu.

IZVOR: Tuzlanski.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button