Lifestyle

Ove grickalice ne smijemo jesti navečer ako želimo smršavjetiAko pokušavate smršavjeti, ili inače lako dobivate kilograme, pripazite na to što grickate u kasnim večernjim satima.

Naime, često nam se dogodi da navečer ispred televizora unesemo dosta hrane koja nema značajnu nutritivnu vrijednost, ali je prebogata dodanim šećerima, mastima i kalorijama, pa tim obrokom možemo pokvariti dijetu čak i ako se tijekom dana uspijevamo držati plana prehrane, piše 24sata.hr.

Ukratko, izbacite čips, štapiće, krekere, kekse i čokoladu (osim, eventualno, dvije kockice crne čokolade, s visokim udjelom kakaa), a po mogućnosti i kupovne sokove prebogate šećerom, ili industrijski proizvedene voćne jogurte.

Ako nas u kasnije doba uhvati želja za obrokom, svakako bi trebalo imati na umu da ne bismo smjeli jesti barem dva sata prije odlaska na počinak. Ono što ćete pojesti kao zadnji obrok u danu svakako treba biti nešto lagano i sa što manje suvišnih kalorija, savjetuje internistica sa subspecijalizacijom iz kardiologije te edukacijom iz dijetoterapije, kliničke terapije i fitoaromaterapije, dr. Alenka Brozina iz NutriFito Centra iz Rijeke.

Dodaje kako je voće uvijek dobar izbor, no treba paziti da je riječ o voću niskog glikemijskog indeksa.

(Izvor: 24sata.hr)


| canlı bahis |Možda će Vas zanimati i:

Back to top button