Super vodič - Gdje izaći

Odbrojavamo do početka Kids Tuzla Film Festivala
U okviru 8. Tuzla Film Festivala po prvi put održat će se Kids Tuzla Film Festival i to 12. i 13. oktobra u kinu Kaleidoskop.

“Kako bi obogatili program i festival približili najmlađoj publici ove godine odlučili smo da organiziramo i dječiji program.” – istakli su organizatori Festivala. U nastavku program događaja:

Subota (12.10)

11:00 – Ko se boji vuka još?
13:00 – Vilijeva planeta
15:00 – Tajni agent Mjau

Nedjelja (13.10.)

11:00 – Ko se boji vuka još?
13:00 – Vilijeva planeta
15:00 – Tajni agent Mjau

Ko se boji vuka još

U gradiću u kome ovce i vukovi žive u miru, pojavljuju se dva gosta, polarna lisica i mala ovca. Niko ne očekuje u kakav problem će ih oni dovesti, a morat će da se udruže da bi prebrodili opasnost. Samo timski rad može da riješi probleme i pomogne im da se suoče sa izazovima, jer su zajedno jači.

Vilijeva planeta

„Vilijeva planeta“ je crtani film o putovanju dječaka Vilija i njegove porodice u kosmos. Njegova rezervna kapsula slijeće na divlju i neistraženu planetu na kojoj, uz pomoć robota Baka, preživljava do dolaska spasilačke misije.

Tajni agent Mjau

Marni je mala, bucmasta mačka koja vjeruje da je začarano dijete. Ona živi poput princeze i dobija sve što želi, jer ju je gazdarica Rosalinda razmazila poput djeteta.  Napuštena, daleko od kuće, po nalogu Rosalindinog zloćudnog brata, Marni je ubačena u nepoznati svijet gde je prisiljena da se udruži sa još tri životinje: uplašenim psetom, neurotičnim pijetlom i magarcem, koji se pretvara da je zebra.

Bazirano na na jednoj od bajki braće Grim „Bremenski muzikanti“ priča o Marni i njenim prijateljima je avanturistička priča koja dira u srce. Zabavan prikaz koji govori o tome kako prijateljstvo i osjećaj pripadnosti mogu prevazići sve prepreke.

Svi crtići su sinhronizirani, a cijena ulaznice za sve projekcije je 3,00 KM.

 Možda će Vas zanimati i:

Back to top button