Lifestyle

Najbolji lijek za hladne dane: Paradajz supa koju ćete obožavati!













Savršena supa od paradajza odlična je za predstojeće hladne dane. Lako se sprema, a preukusna je!

Pošto je zima, koristite konzervirani paradajz, što će učiniti spremanje ove supe ekstremno lakim.

Da bi se lakše zgusnulo koristite bijeli palsulj, pola izblendirajte, pola u cjelini. Za dodatnu kremastost dodajte sirovog indijskog oraha, ako volite…

SASTOJCI

– jedna i pol supena kašika maslinovog ulja
– jedan luk srednje veličine isječen na kockice
– 2 čeone bijelog luka, sitno isjeckanog
– 2 šargarepe
– Malo bijelog vina (ako želite)
– Konzerva paradajza (oko 700g)
– 3-4 grančice svježe majčine dušice
– 2 šolje mješavine povrća za čorbu
– četvrt šolje sirovog indijskog oraha
– 1 i pol šolja kuhanog paradajza
– 3 šolje špinata
– so i svježe samljeveni crni biber
1. Zagrijte ulje u velikom loncu na laganoj vatri. Dodajte luk i prstohvat soli i bibera. Kuhajte nekoliko minuta i dodajte bijeli luk i šargarepu. Kuhajte dok luk i šargarepa ne omekšaju, 8-10 minuta. Dodajte paradajz i kuhajte još 8 minuta.
2. Dodajte vino i kuhajte oko minut da alkohol ispari. Dodajte indijski orah i polovinu pasulja, majčinu dušicu i kuhajte 20 minuta uz povremeno miješanje.
3. Uklonite grančice majčine dušice iz lonca i sve sipajte u blender. Izblendajte mješavinu i dodajte još soli i bibera ukoliko želite. Ako je mješavina previše gusta, dodajte vode.

4. Izblendanu supu vratite u lonac. Dodajte ostatak pasulja i špinata i kuhajte na laganoj vatri dok špinat ne omekša.

Izvor: fokuzz.com



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button