Kolumne

M'RŠ- samome sebi jer ne uspijevam, nemam muda da izgovorim to M'RŠ !!!

M'rš !!!

Ne uspijevam, skoro pa nikako da ovo izgovorim. U sebi tu riječ nekako i prelomim,ali preko jezika je ne ispustim. Istrpim, ne poslušam sebe, tražeći mir nalazim nemir u srcu. Znojnim licem usiljeno se smiješim. Čekam, vapim, ludim, blesavim ali ne izgovaram. A samo to treba da vrisnem…

Možda će Vas zanimati i:

M'rš !!!

Svim pitanjima i odgovorima koje već svako zna i ne razumije. Bludnima i ludima sa kojima ne ispijam slatkoće kafe. Ljudima, prijateljima ,poslušnima iz koristi. Traženjima u nepotrebnom, podilaženjima licima koja mi se gade. Kusuru u ruci poslije hladne pive. Sitnišu u džepu koji čuvam za taxi. Nuli na tekućem računu. Praznini u duši. Aritmiji na srcu.

M'rš !!!

Tvrdom ”č ” i još mekšem ”ć ”. Apostrofima, velikim i malim slovima. Nepismenima sa moći da utiču na živote drugih. Pismenima zbog nemoći da istjeraju svoje. Prosjacima na sadaki, dušobrižnicima na upornosti. I lošim danima koji kao fol idu ispred dobrih. I dobrim danima kojih malo ima.

Mrš !!!

Izabranim, probranim, podobnim, u lažima stvorenim idolima. Na ulici licima bez osmijeha, pred kamerama kozmopolitima. Zatucanim, tucanim, nevinim i onima koji nikada nisu krvi u obrazima imali. Putevima koji vode negdje drugdje. Gradovima koji baš ne mene ne čekaju.
Strancima, domaćim, došljacima i prolaznicima. Dobrim savjetima od loših spodoba. Lošim postupcima iz dobrih namjera.

M'rš !!!
U večeri rane većini !!!

M'rš !!!
U jutra kasna manjini !!!

M'rš !!!
U toku cijeloga dana samome sebi jer ne uspijevam, nemam muda da izgovorim to M'RŠ !!!

 

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button