Arhiva

MALI ZAČINI VELIKIH ĆEVABDŽINICA: Taverna nam je otkrila tajni sastojak, Limenka kako ćevapi u limenci










Stranica “Taste Atlas” objavila je spisak 23 mjesta gdje možete pojesti najbolje ćevape.
U top deset ušle su i tri ćevabdžinice iz TuzleRestoran “Limenka”, kojeg su preporučili brojni kritičari hrane,  ćevabdžinica “Zlaja“ i  “Pivnica Taverna” .

Za Radio Kameleon smo razgovarali sa voditeljica marketinga „Pivnice Taverna“ Sabinom Granov Hukić, koju nismo željeli pitati za „tajni recept“ koji svaka uspješna ćevabdžinica ima, nego da nam otkrije prvo i treće slovo tajnog sastojka, zbog kojeg su njihovi ćevapi u top 3 iz Tuzle, koje je odabrao “Taste Atlas”.

„Prvo slovo tajnog sastojka je „LJ“, a treće „B“. Možete da pogodite koja je to riječ.“ – kroz smijeh nam je otkrila gospođa Granov

Vjerujemo da oni malo stariji sigurno znaju kako je nastala limenka, no za one nešto mlađe, nekada davno, dok je Limenka bila samo objekat privremenog karaktera, koji je bio obložen limom, gosti su počeli da ga zovu limenka, a kako je to prihvaćeno, pozvali smo vlasnika Tarika Rufatija, da nam ispriča anegdotu.

 

„Limenka je postala 1967. godine. Sam naziv limenka je nastao prije rata iz razloga što je objekat bio sav u limu pa smo mi još prije rata dodali pored „Gradska ćevabdžinica“ i „Limenka“ imenu i tako smo postali prepoznatljivi“ – kaže Rufati, vlasnik ćevabdžinice Limenka

A kada je riječ o Čevabdžinici kod Zlaje, zanimljivo je to što je među najboljim ćevabdžinicama Tuzle, koju Tuzlaci obožavaju, ali već u 13-14h ako se odlučite pojesti vanserijske ćevape, bit će zaključano, jer Zlaja što proda do tada – proda, duže od 14h ne radi.

Teleći poliv je samo jedan od njegovih unikatnih i sočnih koje možete dobiti uz porcija ćevapa, koje svi oni koji su probali komentiraju sa “Moraš probati” ili “Moraš otići kod Zlaje”.

A koji je vaš favorit?

Ela Ždero / Kameleon

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button