Lifestyle

Limun torta sa hrskavim keksom – bez pečenja










Za jutro uz kafu, preporučujemo laganu i pahuljastu limun tortu, koju ćemo napraviti bez potrebe da gnječimo testo i pečemo ga.

Ovaj desert će takođe biti savršen tokom prvih zabava na terasi ili u vrtu.

Limun torta bez pečenja sa hrskavim kolačićima – recept

Sastojci:

Dno torte:

  • 1 paket kolačića (npr. Petit Crunch)
  • 100g rastopljenog maslaca

Fil:     

  • 500g maskarpone sira
  • 300g pavlake
  • čaša šećera
  • sok od 1 velikog limuna
  • 1 kesica želatina
  • 4 kašike vode
  • 1 pakovanje borovnica
  • nekoliko listova mente

Priprema:

Dno posude prekrijte papirom ili folijom. Podmažite uljem. Kolačiće ili keks po želji stavite u posudu i sipajte rastopljeni maslac i mešajte tako da se sastojci sjedine. Masu pritisnite da se formira ravnomeran deo testa. Koru torte stavite u frižider na 30 minuta.

U međuvremenu, sipajte želatin u vodu. Maskarpone mutite mikserom zajedno sa pola šolje šećera i sokom od limuna. Pomešajte pavlaku sa preostalim šećerom. Nežno zagrejte želatin tako da se rastvori u vodi, ali ne skuva. Iskobinujte zajedno sir, pavlaku i želatin i sipajte preko kore od keksa.

Prekrijte folijom za hranu i ostavite da se ohladi oko 6 sati. Na kraju ukrasite borovnicama i mentom.

Izvor: zenskimagazin.rs



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button