Politika

Haos u Skupštini Srbije: Vučić vrijeđao opoziciju, u jednom trenutku izbila i tučnjava (VIDEO)


Nakon obraćanja opozicionih zastupnika na današnjoj sjednici Skupštine Srbije posvećene Kosovu, Vučić je gotovo potpuno “izgubio živce” i počeo praktično galamiti na opozicione zastupnike.

Prvo, dok je trajala rasprava, svi opozicioni zastupnici su ustali i transparentima ispred Vučića reklamirali povredu poslovnika.

U jednom trenutku praktično je došlo do tučnjave između članova vlasti i opozicije ispred stola predsjednika Aleksandra Vučića, kada su se zastupnici vlasti i opozicije sukobili verbalno, a zatim i fizički.

Možda će Vas zanimati i:

Među prvima koji su se oglasili o poslovniku i dodatnom rješavanju sukoba bili su poslanici Dveri, među kojima Ivan Kostić, poslanik Novog DSS Miloš Jovanović, poslanik Narodne stranke Borislav Novaković, ali i poslanici SNS Vladimir Đukanović, kao kao i saborski zastupnici Stefan Krkobabić, Milenko Jovanov, Đorđe Todorović.

Upravo je Todorović počeo grubo vrijeđati opozicione zastupnike, što se čulo tokom sjednice.

U tom trenutku predstavnici vlasti krenuli su prema opoziciji i počeli se naguravati s njima služeći se neprimjerenim rječnikom. Naravno, nije izostala ni reakcija Vučića.

https://www.youtube.com/watch?v=ZIWWrzh5uto&embeds_euri=https%3A%2F%2Ftuzlanski.ba%2F&source_ve_path=MzY4NDIsMjg2NjIsMjg2NjIsMzY4NDIsMzY4NDIsMzY4NDIsMjM4NTE&feature=emb_title&ab_channel=ParlamentSrbija

O svemu su objavljeni brojni videi na društvenim mrežama, a brojni tviteraši ogorčeni su što se na jedan ovakav način degradira skupština.

Izvor
klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button