Crna hronika

Hankin sin bježao sudskim policajcima, ganjali ga satimaMirzada Brkića, sina naše poznate interpretatorice narodne muzike Hanke Paldum, sudski policajci su na prekjučerašnje ročište o izjašnjenju o krivici na Općinskom sudu u Sarajevu doveli vezanog u lancima. Tokom sprovođenja na prekjučerašnje ročište Brkić je jedva hodao sputan lancima te je rukama prekrivao lice.

Filmska potjera

Ovaj postupak je začudio sve prisutne, ali, kako saznajemo, sudski policajci ovaj put nisu željeli riskirati jer im je u decembru prošle godine Hankin sin priredio pravi cirkus, nakon čega je uslijedila filmska potjera ulicama Sarajeva. On je sudskim policajcima koji su ga prevozili s graničnog prijelaza, gdje je uhapšen, pobjegao iz službenog vozila prilikom dolaska u sarajevski sud.

Kako je naš list već pisao, Brkić je 16. decembra uhapšen na graničnom prijelazu Karakaj, nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu, i to zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa. Brkić je 17. decembra, po dolasku u Sarajevo, iskoristio nepažnju sudskih policajaca te im je utekao krijući se po starom dijelu grada.

sudska-policija-12

Sudski policajci skoro pet i po sati tražili Hankinog sina po Sarajevu

Kako saznajemo iz izvora bliskih Općinskom sudu u Sarajevu, Brkić je skoro pet i po sati bio u bijegu. Više policajaca koji su učestvovali u filmskoj potjeri ulicama Sarajeva na koncu ga je ipak pronašlo i uhapsilo.

Potvrdu ove informacije pronašli smo i na zvaničnoj internet-stranici Sudske policije Federacije BiH, koji su izdali saopćenje, a koje u cijelosti prenosimo.

Kratko saopćenje

– Nakon opsežne potrage za optuženim M. B., službenici Odjela sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo 17. decembra oko 21.30 sati na području općine Stari Grad pronašli su i lišili slobode M. B., koji je istog dana oko 16.10 sati, pri izvođenju iz službenog vozila Sudske policije ispred zgrade Općinskog suda u Sarajevu, pobjegao službenicima Sudske policije, a koji su vršili njegovo dovođenje prema naredbi Suda. Uhapšeni je, nakon obrade u prostorijama Sudske policije, u skladu s naredbom Općinskog suda u Sarajevu, predat u pritvor Kaznenopopravnog zavoda u Sarajevo – navodi se u kratkom saopćenju.

Kako je naš list već pisao, Brkić se sumnjiči da je skrivio saobraćajnu nesreću 14. januara 2014. godine u večernjim satima u sarajevskom naselju Grbavica. On je prekjučer u ovom postupku negirao krivicu.

Ranjavanje i tuča

Mirzad Brkić upada iz nevolje u nevolju. Osim ove nesreće, zbog koje će mu se suditi, 16. novembra 2014. godine u ulici Brodac, sarajevska općina Stari Grad, uhapšen je zajedno s Đaninom Dedajićem (27). Policajci su prilikom pretresa kod Brkića pronašli startni plinski pištolj Record s okvirom bez metaka, paketić heroina te srebrene naušnice i ogrlicu, dok su kod Dedajića pronašli dva paketića marihuane i CS sprej. Također, u noći sa 24. na 25. februar 2011. u pucnjavi je zadobio prostrelnu ranu desne potkoljenice, koljena i natkoljenice. Ljekari su mu tada ranu previli, nakon čega je Brkić, uprkos preporukama ljekara da ostane na liječenju, samovoljno napustio bolnicu. No, to nije sve. U avgustu 2005. godine Mirzad je, zajedno s Mevludinom Velagićem, teško povrijeđen u masovnoj tuči s osiguranjem jednog od sarajevskih kafića.

Izvor: avazBack to top button