BiH

Hanka Paldum: Moj sin je osuđen na veliku kaznu samo zato što sam mu ja majkaPjevačica Hanka Paldum prvi put otvoreno govori o porodičnoj drami koja je nastala zbog toga što je Mirzad Brkić, njen sin, u zatvoru.

Njen nasljednik osuđen je na dvije godine zatvora zato što je prije dvije godine automobilom udario tri pješakinje, od kojih su dvije bile teško povrijeđene.

Možda će Vas zanimati i:

Brkić je istog trenutka podvrgnut testu na narkotike, a u krvi mu je konstatirano prisustvo psihoaktivne supstance amfetamin. Hanka, kao i svaka majka, brani sina i smatra da je kazna koju je dobio stroga.

„Teško mi je kao što bi bilo svakoj majci, ali tu emociju držim za sebe. Mnogi moju nesreću zloupotrebljavaju, ali se ne osvrćem na tako nešto. Moj sin je dobro, u jednu ruku, iako ne može biti dobro, zato što je u zatvoru. On je osuđen na dvije godine zatvora zbog saobraćajne nezgode koju je počinio. On služi svoju kaznu i, nasreću, nije bio teže povrijeđen.

Svi su napravili da je on jedan zločest momak, a osuđen je na tako veliku kaznu samo zato što je sin Hanke Paldum. Mnogi su mi rekli da za to što je počinio nije trebalo ni godinu dana da dobije. Svakom djetetu je teret kada mu je roditelj poznat i popularan jer tada presuđuju drugi aršini“, kaže Hanka za Alo.rs.

Njen nasljednik je pod stalnim nadzorom psihijatara zbog ranijeg konzumiranja narkotika.

„Posjećujem ga stalno“, kaže Hanka, koja nikada u javnosti nije pričala o ovom nemilom događaju, koji je sudski zaključen tek ove godine.

Ona kaže da, pored svega što joj se desilo, želi samo mir u narednoj godini.

Želim da sve negativno nestane i da se ne ponovi, želim mir i ljubav, da se ljudi dozovu pameti. Svako treba pozitivno da razmišlja i da brine o svojoj duši i biću, pa tek onda o drugima. To je formula dobrog života i svakom ko je poštuje bit će ljepše i lakše da korača u budućnosti. Ako uzvraćamo na isti način nekim ljudima, onda se sve to nagomila, pa se vrati kao bumerang: dobro duplim dobrom, a loše još lošijim“, kaže Hanka i nastavlja:

„Moja duša je dobra i imam pozitivnu energiju, svakom u životu želim bolje nego sebi, pa mi se mnoge stvari vraćaju kao nagrada. Bez obzira na to šta vam se desi, čovjek mora da živi i razmišlja kako će dalje. Život je splet mudrosti, dobročinstava i pozitivne energije. To vas profiliše da znate da odaberete ono što ste vi. Uvijek sam birala pjesme prema sebi. Kada odašiljete iz svog bića i duše emocije i kada taj spoj izlazi iz vaših usta, onda možete na sceni da budete dugi niz godina.“

Tugu liječi cigaretama

O tome koliko joj teško pada što joj je nasljednik u zatvoru dovoljno govore paparaco fotografije. Dok je Hanka sve vrijeme na bini i pred objektivom kamere bila nasmijana, u bekstejdžu je njena zabrinutost došla do izražaja. Hanka je sve vrijeme palila cigaretu za cigaretom i nije komunicirala ni s kim.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button